Ilja Post
Ilja Post Binnenland 5 jun 2018
Leestijd: 1 minuut

Kostuumsale Theater Rotterdam

Wel eens een oogje gehad op die ene diva-jas, die funky broek of dat strakke pak tijdens een theatervoorstelling? Dan bof je. Theater Rotterdam gooit deze vrijdag en zaterdag zo’n 500 gebruikte kostuums van shows als Snorro, Woef Side Story en Lang en Gelukkig in de uitverkoop.

Grote schoonmaak

Eens elke twee á drie jaar houdt Theater Rotterdam een dergelijke grote schoonmaak. Kostuums van optredens die toch niet meer in reprise gaan, worden dan gedoneerd aan verkleedkisten van verschillende zomerkampen. Of, zoals nu, verkocht aan het publiek.

Niet zomaar je typische garage sale dus. Want iedereen weet dat theatrale kostuums over het algemeen nogal over de top zijn. Flamboyant en in your face. Al zal er ook wat meer alledaagse vintage kleding te koop zijn.

Vlooienkostuum

De uitverkoop zal dan ook niet voor iedereen zijn. Maar áls je iets bijzonders zoekt – zeg een cactus-, vlooien- of zeehondenkostuum, dan ben je vrijdag 8 en zaterdag 9 juni op de William Boothlaan 8 aan het juiste adres. De prijzen variëren van 2 tot 150 euro; voor elke portemonnee wat wils dus.

Overigens zijn de beroemde hondenpakken uit Woef Side Story niet te koop. Die krijgen een plekje in de hall of fame van kostuumatelier zelf. Desondanks blijft er dit weekend nog genoeg over om te scharrelen.

Meer info: www.tr.nl/kostuumsale

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.