Ilja Post
Ilja Post Binnenland 7 jun 2018

Crowdfundingsmaand voor kinderboerderijen

Juni is crowdfundingsmaand op de Rotterdamse kinderboerderijen. De acht Rotterdamse kinderboerderijen sparen in deze actiemaand voor extra speelelementen op de locaties. Alle bezoekers, omwonenden en bedrijven die de kinderboerderij een warm hart toedragen, kunnen de hele maand helpen dit spaardoel sneller te bereiken.

Meesparen?

Deze maand kan iedereen een donatie doen via het crowdfundingsplatform ‘Voor je Buurt’ (www.voorjebuurt.nl). Ook een contante bijdrage is van harte welkom. Op elke kinderboerderij staat een speciale spaarpot waarop bezoekers precies kunnen zien hoeveel geld nog nodig is. Alle donaties helpen om het spaardoel te halen. De acties zijn te volgen via www.kinderboerderijenactief.nl/actief-toer.

Extra speeltoestel

Dit jaar is alweer de vijfde editie van de Kinderboerderijen Actief Toer, dé speciale crowdfundingsmaand voor kinderboerderijen. Rotterdam doet voor de tweede keer mee. Uit het klanttevredenheidsonderzoek dat de kinderboerderijen hebben verricht, werd duidelijk dat bezoekers graag meer speeltoestellen willen op de kinderboerderij. Het doel is een extra speeltoestel voor elke kinderboerderij te kunnen kopen en plaatsen.

Vorig jaar hebben de Rotterdamse kinderboerderijen 9.000 euro opgehaald. Van het geld zijn toen onder andere een waterpomp, speeltractoren, solar tubes en een heuse caviavilla betaald.

Miljoen bezoeker per jaar

In een grote stad als Rotterdam is de kinderboerderij dé plek om op een leuke, veilige manier kennis te maken met boerderijdieren en natuur en milieu. Met zo’n 1 miljoen bezoeken per jaar zijn de acht Rotterdamse kinderboerderijen veel bezochte plaatsen. De kinderboerderijen voldoen aan alle regels voor veiligheid, hygiëne en dierenwelzijn.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Crowdfundingsmaand voor kinderboerderijen
Sluiten