Tara Lewis
Tara Lewis Binnenland 24 apr 2018
Leestijd: 1 minuut

Per fiets, bus, of boot naar het werk in de haven

Het Transferium Maasvlakte is dinsdagmiddag geopend. Via deze overstapplaats voor bus, ferry en (leen)fiets moet de Maasvlakte beter bereikbaar worden en de A15 worden ontlast.

1500 werknemers bij

Ronald Paul, COO van het Havenbedrijf: ,,In het westelijk havengebied werken circa 7.000 mensen bij zo’n 50 bedrijven. We verwachten dat er de komende drie jaar nog minimaal 1500 werknemers bijkomen als gevolg van de aanleg van een nieuw distributiepark en de uitbreiding van bestaande bedrijvigheid. Daarom zetten wij in op multimodale bereikbaarheid van het woon-werkverkeer.”

ECT

Het Transferium Maasvlakte wordt meteen intensief gebruikt door het collectieve personenvervoer dat ECT al organiseert op de Maasvlakte. Per shift gaat het om zeven vaste lijndiensten (eenentwintig per dag) en een ‘kantoorbus’.

Office Shuttle

Vanaf diverse plaatsen uit de wijde omgeving brengt de Maasvlakte Office Shuttle (een bus) de werknemers naar het Transferium waar zij kunnen overstappen voor het laatste stuk van hun reis. Vanuit Hoek van Holland kunnen reizigers met de Fast Ferry naar het Transferium en vervolgens een leenfiets gebruiken.

OV-bus

Aan het eind van dit jaar arriveert bij het Transferium ook een OV-bus uit Spijkenisse, die daar via Brielle naartoe rijdt. Het Transferium Maasvlakte is tot stand gekomen dankzij het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat, Metropoolregio Rotterdam Den Haag, het Havenbedrijf Rotterdam en de Verkeersonderneming.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.