Tara Lewis
Tara Lewis Binnenland 23 apr 2018
Leestijd: 2 minuten

Dit zijn de vijf leukste Rotterdamse Oranjefeestjes!

Nog vier nachten slapen en dan is het zover! De verjaardag van Willem-Alexander, die trouwens 51 jaar oud wordt! Voor wie nog geen programma heeft, Metro zet de vijf leukste Rotterdamse feestjes (waar nog kaarten voor zijn) van donderdag en vrijdag op een rij.

1. Oranjebitter. Ere wie ere toekomt, voordat de jongens van Oranjebitter tien jaar geleden op de Pannenkoekstraat begonnen met het feestje was Koningsdag in Rotterdam notoir ongezellig. Voor de derde keer vindt het feest plaats in Het Park, onder de Euromast. Traditiegetrouw blijft het programma geheim, maar op de website kun je na even puzzelen een deel van de line-up vinden. Van 12 tot 23 uur, kaarten zijn nu nog 34,30 euro.

2. Koning Steijn. Naast dit prachtige café in Delfshaven op de hoek van de Nieuwe Binnenweg en de Heemraadssingel staat voor het tweede jaar een groot buitenpodium waar vijf bands optreden. Ze noemen het zelf een koninklijk feest met een republikeins randje. Verwacht goede coverbands, koud bier en een gezellige ongedwongen sfeer. Het ‘indrinken in naam der Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander, Koning der Nederlanden, Prins van Oranje-Nassau’ begint om 12 uur. Entree is gratis.

3. Catalysator – King’s Night at KINO. In de hipste bioscoop van Rotterdam kan zo nu en dan heerlijk gedanst worden en deze Koningsnacht is het weer zover! In de grote zaal draaien DJ’s, worden cocktails geserveerd en zijn toffe visuals op het grote scherm! De bar wordt voor de gelegenheid omgetoverd tot club. Line-up bestaat uit LOKA, Ohenn, Idelette, Nalabrown en Jaqq. Van 22.30 tot 3 uur, entree is gratis.

4. Rocken voor de Koning! Dat kan in De Baroeg tijdens Koningsdag Festival! Zeven bands, voor ieder wat wils. Voor de hardrockers die lekker klassiekers mee willen blèren is er de coverband Tributör. Old-school punks met hanenkam kunnen hun lol op met de legendarische Britse anarcho-punks van Oi Polloi. En voor de liefhebber van klassieke heavy rock is er Old Man’s Riot. Het volledige programma vind je hier! Van 15 tot 22.45 uur, entree is gratis.

5. DJ Beauty Kees draait in Café Ari. Verwacht dansende schemerlampen, goeie knalhouse en meer tijdens een ordinair middagje-avondje DJ Beauty Kees in een van de gezelligste Rotterdamse kroegen! Van 15 tot 19 uur, entree is gratis.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.