Metro en ANP
Metro en ANP Binnenland 1 mrt 2018 / 09:48 uur

Man uit Hoofddorp opgepakt om onthoofde pop moskee

Een man uit Hoofddorp is gearresteerd, omdat hij vermoedelijk iets te maken heeft met de onthoofde pop die vorige maand werd achtergelaten bij de Emir Sultan-moskee in Amsterdam.

Ideologische motieven

,,Van de verdachte, die woensdag is aangehouden, is bekend dat hij gedreven wordt door ideologische motieven. Hij heeft geen verleden als geweldpleger”, aldus de politie van Amsterdam over de 35-jarige verdachte. Het hoofd van de pop hing op 18 januari aan een hek bij het gebouw van een islamitische stichting in Amsterdam Noord, het lichaam lag eronder.

Onder leiding van het Openbaar Ministerie (OM) werd direct een onderzoek gestart. De verdachte is verhoord. ,,Het gaat om een misdrijf in de bedreigende sfeer”, zei de woordvoerder.

Vooral dat de bloederige pop dicht in de buurt van een basisschool was neergezet, leidde tot ophef. Op een begeleidend briefje stond ,,De islam is onlosmakelijk verbonden met brute onthoofdingen. De islamisering moet stoppen. Ook geen Diyanet megamoskee in Noord, dat verbonden is met dictator Erdogan”.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang donderdag de beste tips in je mailbox!

Reageer op artikel:
Man uit Hoofddorp opgepakt om onthoofde pop moskee
Sluiten