Amarins de Boer
Amarins de Boer Binnenland 25 jan 2018
Leestijd: 1 minuut

Mopshondjescafé voor drie dagen open in Amsterdam

Goed nieuws voor alle mopshondenliefhebbers: dit weekend kun je met de hondjes knuffelen in Amsterdam. Café Ruyschkamer wordt een ‘PUG-café’ waar eigenaren hun pugs mee naartoe kunnen nemen om met elkaar te laten spelen.

Shifts

Initiatiefnemer Katja Heinrich, eigenaar van een evenementenbureau en ook in het bezit van een pug, wilde het jaar beginnen „met iets leuks voor zichzelf”. Het idee was om het café maar één dag te openen, maar aangezien de kaarten (met hondje 5 euro en zonder hondje 10 euro) binnen een dag waren uitverkocht, is het evenement uitgebreid naar drie dagen.

Daarnaast hebben ze de dagen (vrijdag tot en met zondag) opgedeeld in twee shifts per dag. Per shift van drie uur zijn telkens zo’n vijftig mensen aanwezig en dribbelen er zo’n dertig rimpelige hondjes rond.

Alle kaarten zijn inmiddels uitverkocht. Heinrich heeft zo’n zevenhonderd mensen moeten weigeren, die zelfs uit België en Duitsland voor de mopsbijeenkomst naar Amsterdam wilden komen. Door de massale belangstelling overweegt de organisator in de toekomst meerdere edities te organiseren. En wie weet ook wel bij jou in de buurt.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Mopshondjescafé voor drie dagen open in Amsterdam
Sluiten