Sofie Smulders
Sofie Smulders Binnenland 1 dec 2017
Leestijd: 1 minuut

Hulpsint in Oud-Beijerland: 100 euro per huishouden

De inwoners van Oud-Beijerland kunnen op een leuke meevaller rekenen. Zo vlak voor Sinterklaas kregen ze te horen dat elk huishouden 100 euro terugkrijgt van de gemeente.

Anderhalve maand geleden bleek er een overschot te zijn afkomstig uit de begroting van 2016. Wethouder Piet van Leenen van Financiën kwam met het plan op de proppen, volgens hem moesten de inwoners van dit positieve saldo mee profiteren.

https://twitter.com/gemeenteOBL/status/936234441353170944

„Dat positieve saldo was een gevolg van allerlei meevallers en economische groei", vertelt een woordvoerder aan RTV Rijnmond. Het voorstel werd aangenomen en dat betekent dus dat de inwoners van Oud-Beijerland binnenkort een cadeautje op hun bankrekening zien verschijnen. Het gaat om tienduizend huishoudens.

Onder het bericht van de gemeente op Twitter wordt vol lof gereageerd: „Mooi gebaar" en „netjes".

Ook geen rioolheffing

Maar dat is nog niet alles. Voor 2018 geldt dat de Oud-Beijerlanders geen rioolheffing hoeven te betalen. Op dit moment zijn de kosten op dat gebied voldoende gedekt, waardoor een heffing niet nodig is. Dit scheelt elk huishouden een bedrag 143 euro.

Eerder dit jaar kregen de inwoners van Korendijk, eveneens gelegen in Zuid-Holland, eenzelfde meevaller. Ook zij ontvingen 100 euro per huishouden vanwege een begrotingsoverschot.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.