Kasper Hermans
Kasper Hermans Binnenland 8 dec 2017 / 11:04 uur

Eigenaar Hacarmel: Regelmatig een Hitlergroet

De eigenaar van het Israëlische restaurant Hacarmel Kosher in Amsterdam en zijn zaak zijn wel vaker het slachtoffer van antisemitisme, zei hij donderdagavond in een uitzending van Jinek waar hij te gast was. Donderdag verschenen beelden online waarop te zien is dat een man met een Palestijnse vlag en een honkbalknuppel zijn voorgevel aan gort sloeg.

Sociale controle

„We hebben ook een restaurant in Buitenveldert, daar is veel sociale controle door Joodse ondernemers. Hacarmel zit daar net wat buiten op de Amstelveenseweg, dus heb je hier vaker dat mensen je niet heel vriendelijk begroeten", vertelt Daniël Bar-on.

https://www.youtube.com/watch?v=SW5FgtePovM

Wat niet heel vriendelijk begroeten dan precies inhoudt? „Een Hiltergroet of een middelvinger, iets in die trant. Het gebeurt wel regelmatig, ja. Soms spugen ze ook. De glazenwasser heeft wel een goede aan ons.”

Jeruzalem

Het incident vond plaats een paar minuten nadat de Palestijnse Hamasleider Ismail Haniyah had opgeroepen tot een nieuwe opstand tegen Israël. Dit was een reactie van Haniyah op de mededeling van de Amerikaanse president Donald Trump dat hij Jeruzalem als hoofdstad van Israël erkent. „De politie wilde niet iets over zijn motief zeggen, maar waarschijnlijk had het met het nieuws te maken”, aldus Bar-on.

Reageer op artikel:
Eigenaar Hacarmel: Regelmatig een Hitlergroet
Sluiten