Sofie Smulders
Sofie Smulders Binnenland 14 nov 2017 / 10:50 uur

‘Toerist, pak de bus als je niet kan fietsen’

Met hun rolkoffers en huurfietsen zorgen ze voor de nodige ergernis bij de inwoners: buitenlandse toeristen in Amsterdam. Airbnb probeert hen met een folder in te lichten over hoe zich te gedragen in onze hoofdstad.

Airbnb-verhuurders kunnen deze uitprinten en neerleggen in hun huis. „My name is … and I am your host. Before heading out to enjoy all that Amsterdam has to offer, here are a few simple guidelines to help you live like an Amsterdammer and be a good neighbour while you’re in town.”

Voor Amsterdamse toeristen

In principe richt de folder zich op vrij algemene zaken die je als bezoeker van een vreemde stad in acht dient te nemen. Maar er komen ook zaken aan bod die toch echt wel specifiek op Amsterdamse toeristen van toepassing zijn.

Het fietsen in Amsterdam bijvoorbeeld. „Als je geen goede fietser bent, zou ik je adviseren voor een ander vervoermiddel te kiezen”, staat er in de tekst. Ook wordt in de folder benadrukt de stad en haar inwoners te respecteren. „Let op fietsers als je oversteekt en ben je bewust van het lawaai dat je over de straat rollende koffer maakt.”

Ten slotte wordt de toerist aangeraden verder te kijken dan slechts de binnenstad en de overbekende toeristenattracties (denk: de Wallen en de coffeeshops). Onder het gedeelte met richtlijnen kan de verhuurder een aantal van zijn of haar eigen favoriete plekken en tips voor de stad uitlichten.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
‘Toerist, pak de bus als je niet kan fietsen’
Sluiten