Iris Hermans
Iris Hermans Binnenland 22 nov 2017 / 10:56 uur

Nog meer avocadolove in Amsterdam!

November is uitgeroepen tot avocadomaand door de World Avocado Organization. In ’Green Light District’ De Pijp zit nu behalve The Avocado Show, ook de hippe pop-up The Backstage waar je opblaasbare avocado’s tot kerstavocado’s voor in de boom en écht meteen eetbare vindt: nooit meer knijpen dus.

Het a-woord

Soms kan hij het a-woord niet meer horen, „ik hoor het zo’n 500 keer per dag!”, maar genoeg van de groene vrucht, want dat is het, krijgt hij nooit. Ron Simpson is mede-eigenaar van The Avocado Show, de ontbijt- en lunchbar die in maart de deuren opende en sindsdien ongekend populair is. „We krijgen liefdesbrieven uit het buitenland, guacamole recepten van vele oma’s en hele odes aan de avocado worden op kassabonnen geschreven, echt zo bizar.” Nee, dat het zo’n succes zou worden, had hij nooit gedacht, maar leuk is het natuurlijk wel én smaakt naar meer! Over een paar weken zijn ze ook open voor diner en Ron en zijn compagnon en goede vriend Julien Zaal openden gisteren al The Backstage dat op een avocadoworp afstand van hun in groen gehulde ‘eetablissement’ ligt in hartje Pijp. Een pop-upstore waar alles in het teken staat van de vrucht die al vele monden heeft veroverd.

READY FOR THE WORLD'S FIRST ALL AVOCADO STORE? That's right, we are opening our brand new pop up location filled with…

Gepostet von The Avocado Show am Samstag, 18. November 2017

50 shades of green

„De avocado discrimineert ook niet”, mijmert hij even, „iedereen van jong tot oud en alle kleuren van de regenboog eet hem, dat is toch mooi?” Groen is toevallig zijn lievelingskleur en de merchandisetrui die hij draagt is in exact dezelfde groentint als zijn ogen, waarmee hij met open blik de stad en de wereld inkijkt en altijd weer nieuwe mogelijkheden ziet. „Ik zit niet graag stil…”

World Avocado Organization

Net zomin als Xavier Equihua die met grote ogen en een gelukzalig glimlach rondloopt. This is amazing! en hij pakt twee ‘Holy Guacamoly’ sweaters van de rekken. Hij is CEO van de World Avocado Organization die de maand november heeft uitgeroepen tot avocadomaand en hij ontmoette Ron toen deze bezig was met een documentaire. Razend enthousiast is Xavier over alle avocadolove in De Pijp en heeft zelfs een bijnaam: the Green Light District. „En we hebben nu ook de avotram door de stad rijden!”

https://www.instagram.com/p/BbuR9gSFWvT/

Cult, net als de flamingo

„Don Avocado, gaat-ie lekker?” highfivet iemand Ron. Mister Avo, Guapo Guaco: allerlei bijnamen passeren de revue en hij krijgt ook van alles opgestuurd. „Zitten we soms ’s avonds als een stel schoolmeisjes gezichtsmaskertjes op te doen.” Hij strijkt even over zijn gezicht, „is lekker, hoor.” De avocado, wat kun je er eigenlijk niet mee? Een veelzijdig ding, beaamt hij, „het is cult geworden, net als de flamingo, cactus en ananas.” Bijna iedereen vindt het lekker -behalve zijn broer Jonathan- en het is behalve een populaire emoji, het symbool geworden voor gezond eten. Of van een hele lifestyle zelfs: honing, olie, cosmetica, bier… Noem het, en je hebt het met avocado erin. Zijn allereerste groene exotische vrucht kreeg hij trouwens van zijn moeder en at hij als kleine jongen in het minder exotische Nieuwegein, zijn lekkerste ooit at hij in een boomgaard in Zuid-Afrika en hij begint te likkebaarden bij alleen de gedachte eraan. Hij was ‘megarijp’ en smolt op zijn tong „dat was echt pure foodporn.”

PacMan is er ook

In de paar uur dat het open is, is het al een komen en gaan van mensen die even een kijkje in The Backstage komen nemen, een spelletje op de spelcomputer doen (PacMan, en uiteraard in een avocadojasje) en de kerstavocado voor in de boom en de groene paraplu’s zijn al voorzichtige bestsellers. Wat nou het geheim is van het succes? Mensen, knikt Ron gedecideerd. „Je moet het altijd voor mensen doen en kijken naar wat iemand nodig heeft of naar wat nog nooit is gedaan.” Het gaat allemaal om de beleving, verklapt de Amsterdamse ondernemer die ook feesten organiseert in onder meer Jimmy Woo en ADE een eigen twist gaf met Avocado Dance Event. „Als mensen iets niet verwachten”, blikt hij terug, „dan wordt het juist megaleuk.”

Op een ochtend…

Een tattoo van de vrucht die niet meer is weg te denken uit het straat-, eet- en Instagrambeeld, heeft hij nog niet. Sommigen van zijn collega’s wel, na een uit de hand gelopen personeelsuitje en Ron ziet de bui al hangen. „Er gaat een ochtend komen dat ik wakker word met een avocado op m’n kont en mensen roepen: show us your pitts!”

Nooit meer knijpen!

Avocado’s die echt ready to eat zijn: het lijkt een droom die te mooi is om waar te zijn, omdat er bijna altijd wel iets is met dat ding dat in de supermarkt perfect lijkt – niet te hard, niet te zacht-, maar zwart van binnen of niet rijp te krijgen blijkt. De avocado-belofte van The Backstage: hier koop je een echt goede van Eat Me voor 1, 25 euro. Al is het eigenlijk het bubbeltjesplastic onder de vruchten, bijna iedereen wil er altijd wel even in knijpen, in deze avocado’s hoeft dat niet. Nooit meer knijpen is dan ook de slogan, licht Ron Simpson toe. En oh ja, het is dus avocado, niet advocado, al hebben ze er wel een Google Alerts voor gemaakt, ,,je wilt niet weten hoeveel mensen dat verkeerd zeggen en schrijven!” Na een spelletje op de spelmachine en het passen van een paar truien, is er natuurlijk nog een AVO’tje en dan gaan met die banaan, of avocado dus. The Avocado Show zit op de Daniel Stalpertstraat 61 en The Backstage op nummer 76.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Nog meer avocadolove in Amsterdam!
Sluiten