Lucette Mascini
Lucette Mascini Binnenland 27 nov 2017
Leestijd: 3 minuten

Man stuurt ex en haar ouders seksfilmpjes

Justitie eist 120 uur werkstraf en een voorwaardelijke celstraf van drie maanden met een proeftijd van drie jaar tegen de op Sint Maarten geboren 31-jarige Rotterdammer Fritz C. voor het stalken en bedreigen van zijn ex-vriendin, haar ouders en grootouders. Ook stuurde hij voortdurend filmpjes via verschillende mobieltjes waarop te zien is dat hij seks met haar heeft.

Xtc-pillen, cannabis en alcohol

Vlak nadat zij de relatie verbrak kwam hij erachter dat ze een nieuwe vriend had. „Door de stress die dat opleverde”, zo zei hij, en zijn „gebruik van xtc-pillen, cannabis en alcohol” werd hij „bozer en agressiever”. Daarom stuurde hij de seksfilmpjes rond, tot aan haar collega’s op haar werk aan toe.

Fritz bekende dat alle telefoons die de politie bij hem thuis aantrof van hem waren, en dat hij daarmee de filmpjes en de apps met doodsbedreigingen en afbeeldingen van een pistool verstuurd had. Door verschillende simkaarten te gebruiken bleef de afzender lang onduidelijk. Tegen de politie zei hij dat de telefoons en berichten niet van hem waren, maar tijdens de zitting in de rechtbank in Dordrecht afgelopen week bekende hij zijn misdaden plots. „Waarom?”, vroeg de rechter zich af. „Denkt u soms een lagere straf te krijgen als u bekent?” Maar nee, dat was het niet. Zijn advocaat zei voordat ze het gerechtsgebouw binnenstapten tegen Fritz: „Wordt het niet eens tijd om de waarheid te zeggen?” Dat heeft Fritz toen maar gedaan.

Post traumatische stress

Tijdens de zitting was de ex van Fritz zelf niet aanwezig. „Dat kan ze niet aan”, zo zei haar vader, die voor haar kwam inspreken. Hij brak toen hij vertelde dat zijn dochter te bang was om haar huis te verlaten en dat ze dat eigenlijk alleen nog deed om naar haar werk te gaan. „Ze is depressief en lijdt aan post traumatische stress. Dat ze er nog steeds is, heeft ze niet aan Fritz te danken, maar aan zichzelf.” Fritz trok drie jaar geleden bij haar in, omdat hij geen huis en geen werk had. Nadat hij vreemd gegaan was, verbrak zij de relatie. Pas na vijf maanden verliet Fritz de woning en ging verderop in de straat wonen.

Omdat de politie Fritz een contactverbod opgelegd had vanwege bedreigingen mocht hij zijn huis alleen via de achteringang betreden. Fritz klaagde daarover in de rechtbank. Hij zei het vervelend te vinden dat de politie hem in de gaten hield en hekelde de camera in de straat. Ook zei hij niet op te kunnen schieten met de mevrouw van de reclassering die hem begeleidt, nadat de politie hem arresteerde vanwege de bedreigingen.

‘Hij gaat door’

Fritz zat toen zes dagen vast. Sindsdien zegt hij geen seksfilmpjes meer te verspreiden van zijn ex-vriendin die inmiddels naar een andere straat verhuisd is waarvan hij het adres niet weet. Maar volgens haar vader is dat niet waar. Hij vertelde de rechter dat zijn dochter enkele weken geleden nog door vrienden gebeld was dat hij zijn tactiek aangepast had en dat ze seksfilmpjes waarop zij te zien was hadden gekregen via sociale media. Zodra zij daarvan aangifte doet, opent de politie een nieuw onderzoek.

Uitspraak volgende week.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Man stuurt ex en haar ouders seksfilmpjes
Sluiten