Job Halkes
Job Halkes Binnenland 27 nov 2017
Leestijd: 1 minuut

Man aangehouden voor dodelijke vechtpartij Zuidplein

Een 18-jarige Rotterdammer is maandag aangehouden voor de fatale vechtpartij afgelopen vrijdag op metrostation Zuidplein. Het slachtoffer, de 54-jarige Abdi Hassan Ali, overleed enkele uren nadat hij was geslagen bij de lift op het perron richting Spijkenisse. De verdachte meldde zichzelf bij het bureau.

Verhoor

Waarom de 18-jarige het slachtoffer heeft geslagen, is nog onduidelijk. De politie heeft de man aangehouden en hij wordt verhoord. De recherche hoopt nog steeds op getuigen die iets hebben gezien of gehoord om zo meer inzicht te krijgen in wat er precies is gebeurd.

De vechtpartij vond afgelopen vrijdag rond 16.15 plaats. Het slachtoffer kwam daarbij ten val en raakte buiten kennis. Hij kwam weer bij toen agenten ter plaatse kwamen. Hij werd voor controle overgebracht naar het ziekenhuis. Daar ging zijn toestand echter snel achteruit en overleed Abdi in de avonduren.

Volgens omstanders haalde de 18-jarige verdachte meerdere keren uit en had hij ook een klein kind bij zich.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Man aangehouden voor dodelijke vechtpartij Zuidplein
Sluiten