Merel Driessen
Merel Driessen Binnenland 27 okt 2017 / 12:55 uur

Rotterdam krijgt eerste Nederlandse brouwopleiding

In Rotterdam is gisteren de eerste officiële bierbrouwopleiding van Nederland geopend. Peter Rouwen is initiatiefnemer van de opleiding en zelf meesterbrouwer.

Tegen het AD vertelt Rouwen dat Nederland steeds meer biermakers kent, maar weinig bierbrouwers. Een biermaker is een enthousiaste amateur. Maar een bierbrouwer heeft verstand van gistingsprocessen, kleur, alcohol en bottelen.

18 jaar of ouder

Studenten aan de opleiding krijgen een dag per week les en lopen vier dagen per week stage bij een brouwerij. Het is nu nog een mbo-opleiding, maar Rouwen is van plan om uit te bouwen naar hbo-niveau. Samen met de Lentiz Onderwijsgroep en de Stichting Bieropleidingen Nederland richtte hij de bierbrouwopleiding op.

Om te kunnen studeren aan de bierbrouwopleiding moet je minstens 18 jaar oud zijn, want je moet regelmatig bier proeven. De eerste lichting bestaat uit twaalf studenten tussen de 18 en 32 jaar oud. Vier daarvan lopen de komende twee jaar stage bij Brouwerij Noordt. Dat is Rouwens eigen brouwerij die ook in Rotterdam gevestigd is.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Rotterdam krijgt eerste Nederlandse brouwopleiding
Sluiten