Iris Hermans
Iris Hermans Binnenland 5 okt 2017

Josh is blij met nieuwe saus en genotsschelpen!

Op het Westergasterrein vind je Mossel & Gin. Geliefd om z’n mosselpannetjes, gin-tonics én Josh Selter, compagnon van deze ziltgouden tent waar alles in ginkannen en mosselpannen is.

Eerste mossel ooit

Hij herinnert zijn allereerste mossel ooit nog als de dag van gisteren. ,,Die stonk een beetje.” Maar lekker was-ie wel, ,,zeker toen ik er een lading saus op deed.” Liefkozend strijkt hij over de blauwe tube die voor hem ligt, ,,ik houd echt van saus." Josh Selter (30) is mede-eigenaar van Mossel & Gin, al zegt hij liever ‘dat hij er werkt’, ,,klinkt wat gezelliger.” Samen met compagnon Wouter ten Velde runt hij het etablissement op het Westergasterrein, waar het hele jaar door mensen van heinde en verre en Antwerpen op af komen voor hun intussen beroemde mosselpannetjes en gin-tonics.

Wouter en Josh met hun tube (deze ligt overigens niet in de schappen) / Facebook

Beetje rebels

Op zijn linkerarm prijkt een enorme kooikarper in eeuwige inkt. ,,Samen met de zalm de enige vis die tegen de stroom in zwemt.” Een beetje rebels dus, net als hij: ,,als ik iets niet uniek vind, doe ik niet mee.” Met zijn hippe outfit, wilde manen en boys jewelry met-een-verhaal-erachter, lijkt hij verdacht veel op een hipster, ,,jammer dat dat woord zo’n negatieve lading heeft gekregen.” Hij weet wel hoe hij zichzelf zou omschrijven: gewoon chill, en dat is hij, zo blijkt al na minuut en mossel een.

Veel vaste gasten slash beste vrienden / Facebook

Wanna try?

,,Wil je proberen?” knikt hij naar de Gin Mayo. Hun zelfbedachte sausje met net wat meer ‘spice’ -een van Joshs lievelingswoorden- dan de cocktailsaus en dat intussen van Maastricht tot Delfzijl te koop is. Zijn bruine ogen fonkelen trots, ze liggen sinds twee weken in de schappen van 384 Appies, ,,telkens als ik de blauwe tube in een nieuw filiaal ontdek, koop ik er twee.” Eentje voor Josh, eentje voor de caissière. Zo keek de kassajongen bij Cornelis Troostplein hem met grote ogen aan en met nog grotere naar de tube. Zit hier alcohol in? vroeg hij blij. ,,Grappig toch?”

Hun team is goud: dit is Jilles met de Jilles GT

Geen faalangst

De saus-, gin- en mosselman houdt van nieuwe dingen creëren en ook al gaat het mis, dan heeft hij het in elk geval geprobeerd. En mis ging véél, blikt hij met zijn kenmerkende relaxte glimlach toe. Hij zette ooit een websitebedrijf op dat meteen de mist inging en ook het interieuradvies aan huis bleek een fiasco. Toen startte hij een reclamebureau, maar kreeg maar een klant. ,,Daar ben ik daarna voor gaan werken.” Hij haalt zijn schouders op, ,,zo gaan die dingen.” Vroeger wilde hij eigenlijk vuilnisman worden en hij droomt even weg, ,,beetje hangen aan die wagen, hoe chill is dat?”

Gone fishing. ✨ See you tomorrow. #mondayclosed #zeeland #mosselengin #oesters

Gepostet von Mossel & Gin am Montag, 25. September 2017

Ineens heb je het!

Ruim vier jaar geleden zag de Brabantse Amsterdammer een mosseltentje in Portugal en lurkend aan een GT op een zwoele avond, had hij het ineens: ik begin een mossel- en ginrestaurant! Na heel wat gesprekken over de locatie, powerpointpresentaties ‘met 66 slides’ en ja, ook een beetje geluk, was het in ginkannen en mosselpannen. Wouter, een echte gastvrijheids- en horecakoning, benaderde Josh die wel oren naar een samenwerking had, ,,we vullen elkaar perfect aan.” Een dikke bromance ontstond en het zilte geluk was compleet.

Het geheim…

Amco en de visfrikandel speciaal waar heel hard aan is gewerkt

Ze zijn nu drieënhalf jaar open en de zaken gaan lekker, vervolgt hij. Hun geheim? Hij doet zijn haar in een staart met het elastiekje dat om zijn linker ringvinger zit en denkt even na. Het team (,,goud”) en natuurlijk de kwaliteit. En dat ze continu blijven verrassen. Zo staat vanaf volgende week de visfrikandel speciaal op het menu, de chocolade-vijg gin-tonic en een nieuwe mosselpan: op z’n Surinaams en hij likt zijn lippen af wanneer hij aan de zwarte genotsschelpen met Madame Jeanette erin denkt. ,,De nieuwe kaart wordt echt lachen.” Op 12 oktober openen ze de deuren van hun pop-up Gin Mayo souvenirshop aan De Clercqstraat. Met daarin truien, pennen, servies, lingerie, et cetera. ,,Het slaat natuurlijk helemaal nergens op, een giftshop beginnen voor je eigen saus, maar daarom is het juist zo leuk.”

‘Waarop niet?!’

Het credo van hun Gin Mayo is simpel: waarop niet?! Hij somt een waslijst aan eten op waarop het sausje lekker is (stokbrood, friet, tosti…) en ja, hij heeft er ook weleens iemand mee ondergespoten, grijnst hij. ,,Waarom niet?!” Maar waaróp niet dan? ,,Op de grond”, antwoordt hij gedecideerd, ,,zonde van de saus.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Wekelijks het beste van Metro in je mailbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Josh is blij met nieuwe saus en genotsschelpen!
Sluiten