Metro
Metro Binnenland 9 aug 2017 / 18:28 uur

Amsterdamse studenten volgen straks college in tent

Heb je in de zomer gekampeerd, mag je aan het begin van het nieuwe studiejaar je eerste colleges ook in een tent doorbrengen. Dat zou zomaar eens het geval kunnen zijn voor studenten van de Universiteit van Amsterdam. Oorzaak: een verbouwing.

In de tent is ruimte voor 450 studenten, die hun colleges eigenlijk in gebouw-A op het Amsterdamse Roeterseiland zouden volgen. Het gaat voornamelijk om eerstejaars rechtenstudenten, maar er worden wellicht ook ‘tentcolleges’ gegeven aan studenten psychologie en economie. Het is nog onduidelijk hoelang deze tijdelijke oplossing nodig is.

Tentcolleges

Naast de verbouwing zou er nog een reden zijn voor de ‘tentcolleges’, namelijk de flinke groei van het aantal nieuwe studenten van de UvA. Het gaat vooral om buitenlandse studenten, voor wie – zo bleek uit eerdere berichtgeving – het ook al ontzettend moeilijk is om woonruimte te vinden.

Een woordvoerder van de UvA zegt in gesprek met de NOS dat de tent niet in gebruik genomen wordt vanwege een teveel aan aanmeldingen. De instelling wil er met de tent voor zorgen dat studenten gemakkelijk en snel kunnen switchen van collegezaal naar bibliotheek.

Bij de Amsterdamse studentenunie Asva vinden ze het maar een vreemde bedoening. „Studenten moeten zich goed kunnen concentreren, dus laat het een goede tent zijn”, zegt Henriëtte Hoogervorst van de Asva tegen Het Parool.

De tent, die eind augustus eerst dienst zal doen tijdens de barbecue van de introductieweek van de UvA, wordt gebouwd op pontons in het water onder het nieuwe gebouw. Hij is voorzien van airconditioning en wifi.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Amsterdamse studenten volgen straks college in tent
Sluiten