Job Halkes
Job Halkes Binnenland 4 aug 2017 / 12:36 uur

Rotterdammers leggen bloemen op vindplaats babylijk

Het is het gesprek van de dag op de Kop van Zuid in Rotterdam. Van wie is het babylijkje dat donderdag werd gevonden? En hoelang lag het kind al in de blauwe zak in de bosjes? Veel bewoners en mensen die werken op de Wilheminapier zijn aangeslagen door de gebeurtenis. Sommigen leggen een bosje bloemen op de vindplaats vlak achter het nieuwe Luxor Theater.

Hulp

Agenten houden toezicht bij het bosje en rechercheurs ondervragen voorbijgangers en delen flyers uit. Aan het begin van de middag hadden zij al honderden mensen gesproken tijdens een zogenaamd passantenonderzoek. „Ik woon in de woontoren New Orleans en sprak vanochtend een buurvrouw die de zak van de week al heeft zien liggen”, vertelt Leonie. „Als je bedenkt dat heel veel mensen moeite doen om een kind te krijgen, dan is deze vondst gruwelijk. Ik hoop dat ze de moeder achterhalen, want die heeft dingend hulp nodig.”

Op een nabijgelegen bouwplaats wordt hard gewerkt, maar ook daar is de vondst van het babylijkje het gesprek van de dag. „Wie doet nou zoiets?”, vraagt een van de mannen zich af. Ook zij zijn ondervraagd door de politie. „Helaas heb ik niets gezien. Het is verschrikkelijk dat iemand zo wanhopig is. Ik heb zelf kinderen en kan me geen seconde inbeelden waarom ik dat zou doen? Ze zijn alles voor me.”

Contact

De politie hoopt met buurtonderzoek meer te weten te komen. Ook wordt er zaterdag autopsie verricht op het kind om meer te weten te komen van de doodsoorzaak en de identiteit. Het babylijkje werd donderdagochtend ontdekt door een vrouw die de hond uitliet en zich afvroeg wat er in de zak zat. Tot haar afgrijzen ontdekte zij het lijkje.

Wie de zak eerder heeft zien liggen of iemand heeft zien lopen met een blauwe zak de afgelopen week, wordt gevraagd contact op te nemen met de politie. Uit eerste getuigenverklaringen blijkt dat de zak met de stoffelijke resten in ieder geval al sinds afgelopen zaterdag lag op de plek waar het is aangetroffen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Rotterdammers leggen bloemen op vindplaats babylijk
Sluiten