Job Halkes
Job Halkes Binnenland 31 aug 2017 / 13:45 uur

Club Vie: We hebben er alles aan gedaan

Club Vie is na de gedwongen sluiting overladen met steunbetuigingen van andere horeca in Rotterdam en bezoekers. De uitgaansgelegenheid onder de Willemsbrug moet van de gemeente drie maanden dicht nadat een aantal meiden na een bezoek zou zijn aangerand en verkracht. De club zelf zegt op Facebook er alles aan te hebben gedaan om incidenten te voorkomen.

„Wij betreuren het feit dat wij het laatste 1,5 jaar de dupe zijn geworden van een reeks zedenmisdrijven met als rode draad dat de slachtoffers aangeven in of in de buurt van Club Vie geweest te zijn gedurende een bepaald moment van hun stapavond”, zo valt er te lezen. „Wij wensen de slachtoffers dan ook alle sterkte in deze moeilijke tijden. Ook begrijpen wij dat de burgemeester hier iets aan moet doen.”

Kortste eind

Toch vindt de club dat ze onevenredig hard worden geraakt door de gedwongen sluiting. „De horeca trekt wat dat betreft in tegenstelling tot andere ondernemingen vaak aan het kortste eind als het over de openbare orde gaat.” De club zegt alles in het werk te hebben gesteld om na een eerste serie incidenten nieuw misbruik te voorkomen. „Er zijn toen een groot aantal maatregelen afgesproken tussen Vie, de politie en de gemeente. Dit is toen drie maanden goed gegaan totdat er in een weekend weer twee aangiftes binnen waren gekomen.”

https://twitter.com/MeningFetisj/status/894724179936903168

Opnieuw gingen alle partijen om tafel en werden verregaande maatregelen besproken. „Denk hierbij aan een extra beveiliger alleen voor de buitenruimte die met de dames meeloopt naar hun auto’s, bodycams voor de beveiligers aan de deur om na een gesprek tussen stelletjes die de club verlaten te fungeren als bewijsstuk op het moment dat de politie dit nodig acht, een vergadering met al het personeel geleidt door de wijkagent, een extra mobiele camera aan de overkant van de club om de uitloop van de mensen te registreren en preventieve posters laten drukken.”

Alles aan gedaan

Toch bleek dat allemaal niet voldoende. „Groot was toen ook de teleurstelling bij iedereen dat na een weekend van complimenten over en weer er toch weer een melding was binnengekomen wat helaas heeft geleid tot de harde maatregel van de sluiting van drie maanden.” Van de elf incidenten zou er vier keer bij iemand thuis wat gebeurd zijn. Ook zou er in vijf gevallen sprake zijn dat er iets in een drankje is gedaan. „Wij hebben er alles aangedaan om preventief te handelen en kunnen onszelf gelukkig nog recht in de spiegel aankijken. Wij vragen onszelf ook echt af waar de verantwoordelijkheid van de club eindigt.”

Op social media krijgt de club veel bijval. „Ik ben in de Albert Heijn pas in mijn billen geknepen, maar die zaak is nog gewoon open”, schrijft Amanda. Anderen denken dat Aboutaleb het nachtleven in de stad de nek om wil draaien. „Blijkbaar vinden zij dat de verantwoordelijkheid van een club tot de voordeur van iemands huis geldt”, aldus Philip LongJoy. Kelly Alblas denkt ook dat sluiten niet de beste optie is. „Ze kunnen Club Vie sluiten maar dan gaan die vieze gestoorde mannen toch naar een anderen club.”

Mededeling betreffende de spoedsluiting van Club Vie Allereerst willen wij jullie bedanken voor alle lieve,…

Gepostet von Club Vie Rotterdam am Sonntag, 6. August 2017

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Club Vie: We hebben er alles aan gedaan
Sluiten