Job Halkes
Job Halkes Binnenland 8 aug 2017
Leestijd: 1 minuut

Club Vie moet deuren sluiten na serie verkrachtingen

Uitgaansgelegenheid Club Vie aan de Maasboulevard in Rotterdam moet tenminste drie maanden dicht na een serie verkrachtingen. In elf gevallen werden vrouwen gedrogeerd en in de buurt van de club aangerand of verkracht. De burgemeester besloot daarom in te grijpen.

Attentie ❗Helaas hebben wij vervelend nieuws. Onze geliefde Club Vie is op last van de Gemeente Rotterdam voor…

Gepostet von Club Vie Rotterdam am Freitag, 4. August 2017

De zedenmisdrijven zouden niet hebben plaatsgevonden in de club zelf, maar in hotels en woningen in de buurt. Volgens RTV Rijnmond begonnen de misdrijven vorig jaar en kreeg eigenaar Tony Carbonaro in april te horen dat er acht zedenzaken werden gelinkt aan de club. Hij nam direct maatregelen en huurde een extra portier in om vrouwen te begeleiden van de club naar hun auto. Ook schafte hij bodycams aan voor de beveiligers.

Nieuwe meldingen

Dat leek goed te gaan, tot begin juli. Toen werden opnieuw drie vrouwen slachtoffer. „Het ging drie maanden goed, maar in juli zijn er weer meldingen binnengekomen. Daarom is de zaak nu op last van de burgemeester gesloten”, aldus Carbonaro. Dat de zaak nu drie maanden dicht moet, is een klap voor de eigenaar. „Voor mijn gevoel heb ik er alles aan gedaan om dit te voorkomen. Ook ik baal ontzettend van de situatie.”

De eigenaar krijgt drie maanden de tijd om orde op zaken te stellen, aldus de gemeente. Alle evenementen in de club zijn afgelast.

Mededeling betreffende de spoedsluiting van Club Vie Allereerst willen wij jullie bedanken voor alle lieve,…

Gepostet von Club Vie Rotterdam am Sonntag, 6. August 2017

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Club Vie moet deuren sluiten na serie verkrachtingen
Sluiten