Metro
Metro Binnenland 22 aug 2017 / 09:31 uur

Club Vie mag van rechter deuren weer openen

Club Vie mag per direct weer open. Dat heeft de rechter dinsdag bekend gemaakt. Reden is dat burgemeester Aboutaleb onvoldoende onderzoek gedaan heeft om aan te tonen dat er een relatie is tussen de aanrandingen en verkrachtingen van jonge vrouwelijke bezoekers van Club Vie en de bedrijfsvoering van Club Vie.

Op de hoogte

In haar afweging houdt de rechter ook rekening met de zakelijke belangen van Vie. Aboutaleb was vanaf april dit jaar op de hoogte van de zedendelicten in de omgeving van Club Vie . Daarvan kreeg de politie voor het eerst in januari 2016 meldingen binnen.

Vanaf april dit jaar had de burgemeester onderzoek kunnen doen om aan te tonen dat de daders vanuit of in relatie tot Club Vie gehandeld hebben. Dat is tot nu toe niet gebleken, aldus de rechter.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Club Vie mag van rechter deuren weer openen
Sluiten