Sofie Smulders
Sofie Smulders Binnenland 11 aug 2017 / 10:05 uur

Bieb Amsterdam biedt nacht tussen de boeken aan

Droom jij er weleens van om terug te gaan naar je kindertijd en lekker voorgelezen te worden voor het slapengaan? Dan moet je je zeker aanmelden voor de Nacht van de OBA.

De deuren van de Amsterdamse bibliotheek gaan in vrijdagavond 25 augustus om 22.00 open voor vijftig mensen. Niet alleen worden ze voorgelezen, maar ze mogen ook de nacht doorbrengen in de Centrale OBA, aan de Oosterdokskade in Amsterdam.

Voorlezen

Het leuke hieraan is dat je het gebouw juist mag betreden op het moment dat het normaal gesproken dichtgaat. Tijdens de Nacht van de OBA krijg je eerst een toer door het gebouw, werp je samen met deskundigen een blik op de sterrenhemel en treedt Gerson Main voor je op.

Daarna word je voorgelezen. Ze hebben bij de OBA gezorgd voor een paar bekende schrijvers, die komen voorlezen. Sarah Sluimer (Ontaarde ouders), Theodor Holman (Meisjes van vijftig), Stella Bergsma (Pussy Album), Tofik Dibi (Djinn) en Asis Aynan (Gebed zonder eind).

Na een verhaaltje kun je heerlijk onder de dekens kruipen, waarna je na een nachtje tussen de boeken hopelijk volledig uitgerust ontwaakt. En dan mag je ook nog genieten van een lekker ontbijt. Wie wil dat nou niet?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Bieb Amsterdam biedt nacht tussen de boeken aan
Sluiten