Job Halkes
Job Halkes Binnenland 26 jul 2017 / 15:02 uur

Vermoorde man Rotterdam gelinkt aan Erdogan

De 41-jarige Zeki Yumuşak, die in de nacht van dinsdag op woensdag werd neergeschoten in zijn auto in Rotterdam-Charlois, was beveiliger bij de beweging Union of European Turkish Democrats (UETD) Nederland. Deze organisatie is verbonden met de AK-partij van president Erdogan en heeft de dood van de man bevestigd op Facebook.

TaziyeUETD Hollanda Güvenlik ekibimizden Zeki Yumuşak bey dün gece vefat etmiştir. Merhuma Allah'tan rahmet yakınlarına başsağlığı ve sabır diliyoruz.

Gepostet von UID Nederland am Mittwoch, 26. Juli 2017

Yumuşak was half juli nog actief als beveiliger bij de herdenking van de coup in Turkije in Apeldoorn. Volgens de Kamer van Koophandel runde de man een autobedrijf. Of er een politiek motief is, kan de politie niet zeggen. Alle opties worden in het onderzoek meegenomen. Mogelijk hield de man zich ook op in het criminele circuit.

Agenten vonden de zwaargewonde man op de Langenhorst nadat getuigen de politie hadden gealarmeerd. Ondanks reanimatie en snelle hulpverlening overleed de man na aankomst in het ziekenhuis. De politie is meteen gestart met een groot onderzoek in de omgeving. Ook werden twee mannen aangehouden, maar die bleken niets met de schietpartij te maken te hebben.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Vermoorde man Rotterdam gelinkt aan Erdogan
Sluiten