Donna van der Kolk
Donna van der Kolk Binnenland 14 jul 2017

Twee uur langer borrelen op terras in Nissewaard

Goed nieuws voor iedereen die graag op een terras met een drankje van een zwoele zomeravond geniet (oftewel: goed nieuws voor vrijwel iedereen). De gemeente Nissewaard verruimt de openingstijden van terrassen in het centrum van Spijkenisse. Bij wijze van proef mogen de terrassen in het weekend twee uur langer openblijven.

Proef

In plaats van tot 01.00 uur kun je nu in het weekend tot 03.00 uur blijven zitten. De proef duurt tot 1 oktober en komt voort uit een aangenomen motie in de gemeenteraad van Nissewaard om de openingstijden te verlengen. Ook de horecaondernemers hebben de gemeente verzocht om ruimere openingstijden van de terrassen.

De gemeente heeft ondernemers gevraagd omwonenden van dit besluit in kennis te stellen. Mocht er sprake zijn van structurele overlast, dan kan de gemeente ingrijpen door bij die ondernemer de ontheffing in te trekken.

Gastvrij

Met de proef wil de gemeente kijken of verlenging van de terrastijden bijdraagt aan een gastvrij centrum. In het najaar wordt bekeken of de openingstijden zo blijven.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Wekelijks het beste van Metro in je mailbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang iedere donderdag om 16.00 uur een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Twee uur langer borrelen op terras in Nissewaard
Sluiten