Iris Hermans
Iris Hermans Binnenland 17 jul 2017
Leestijd: 6 minuten

Tachtien Bloody Mary’s graag voor de Cityguys

Een paar uur met de Cityguys en je gaat met een blos op je kop en dronken naar huis. Hun YouTube-kanaal gaat bijna live.

Nieuw duo

Bassie en Adriaan kennen we nu wel, net als Bonny en Clyde en Bert en Ernie. Vanaf woensdag kan de hele wereld via YouTube kennismaken met dit nieuwe olijke duo, dat in Amsterdam al enige bekendheid geniet, zeker in de cocktail- en hamburgerscene en alles daartussen. Op hun Cityguys-kanaal geven Jean-Paul (JP) Schaddé van Dooren en Roger Bloem een inkijkje in menig keuken, bar, restaurant, hotel, stad ‘en vooral gezelligheid’. Ze hebben nu een jaar of twee een website en populair Instagramaccount en Facebookpagina waar ze tips geven, op geheel eigenwijze eigen wijze. Ja, ze zijn foodbloggers, „maar we doen niet aan van die speltbroodshit-posts en dat quinoagekut, hoor.”

Cool

zeker drie meter

Ze vallen op in het veelal vrouwelijk bloggerslandschap. „Dan staat Roger drie meter hoog op het luxe hotelbed te springen in plaats van een keurig geënsceneerd plaatje van bed, glaasje jus, croissantje en het voetje van de blogster er bevallig bij.” Hotelmanagers moeten even wennen aan hun aanpak, „maar als ze dan de reacties onder onze posts lezen, vinden ze het toch wel cool.”

The Lobby Fizeaustraat

We spreken af in The Lobby Fizeaustraat waar ze de boys kennen: de Bloody Mary staat al klaar. Roger reikt eentje aan, „moet je echt proeven, een van de beste van de stad” en blijkt een Cityguy van zijn woord. Hij maakt snel even een Instagram-story en JP komt iets later binnen gestiefeld met nog natte haren, maar met zijn baard zoals altijd tot in de puntjes gecoiffeerd. „Was weer een latertje”, grijnst hij. „Ik heb zeker tachtien drankjes gedronken.”

Vrienden en bier zijn belangrijk

Tachtien ja

Tachtien is hun stopwoordje, „het kan van álles zijn.” Zo heeft JP zo’n tachtien dames in zijn bedje gehad het afgelopen jaar en nu is het Rogers beurt om te grijnzen: „je kunt beter vragen wie hij niét heeft gehad.” JP haalt relaxed zijn schouders op, „A gentleman never tells… Ik geniet van het leven, ik geloof niet zo in relaties.” Behalve dan de relatie met zijn Cityguy, getuige hun dynamiek. Ze vullen niet alleen elkaars zinnen aan, maar ook elkaar. „JP kan soms tachtien foto’s maken en er zit nog steeds niets tussen…” verzucht Roger die gelukkig zelf wel lekker met foto’s gaat. JP is weer goed met teksten, van frivool op hun website tot soepel bij de dames.

Vol ornaat

De twee werken nog drie à vier dagen per week als marketeer, naast Cityguys wat ze fulltime en altijd volle bak doen, in vol ornaat: JP is sinds hun avontuur 15 kilo aangekomen en Roger 3, „nog geen tachtien in elk geval, we gaan lekker door.” Als de partners in crime ‘kapotbrak’ zijn, wat regelmatig voorkomt, dan is daar de vrouw in hun leven: Bloody Mary. Ze nemen nog een teug, „dat is echt ons ding geworden.”

Beider lievelingsvrouw

Bromance

Ze kennen elkaar via Twitter en besloten op een goede avond in 2012 te gaan drinken. Roger herinnert het zich nog deels, „het was een doordeweekse avond, we gingen tot het gaatje.” Het is iets wat beide heren als geen ander – of juist wel als de ander – kunnen. „We zijn professioneel alcoholist!” Al heeft Roger twee alcoholvrije dagen per week („meestal..”) en het is niet zuipen om het zuipen, licht cocktailliefhebber JP toe, „we drinken louter goeie shit.” Ze struinden alle tenten af, werden bekende gezichten in de horecascene en mensen begonnen om tips te vragen. De Cityguys-bromance werd geboren en daar mocht op gedronken worden.

Ook voor een Breezertje draaien ze hun hand niet om

Objectief

Op de vraag hoe objectief ze zijn, antwoorden ze stellig. 100 procent. „We zijn geen recensenten en geven alleen maar mooie tips, maar als we iets niet goed vinden, zeggen we dat wel.” Het geheim van hun succes is waarschijnlijk hun speelsheid gecombineerd met het op hun manier overbrengen van de ‘tofste, chillste, lekkerste plekken’. Elke maand is er de Cityguys-borrel – „die loopt altijd uit de hand” – en wekelijks organiseren ze events op verschillende plekken. Zo is woensdag in LAB 111 hun YouTube-première, „zitten we straks met z’n allen een Bloody Mary te lurken in de bioscoop, hoe mooi is dat?”

Wat doen jullie in juli? Wij hebben weer vele locaties getest en opgeschreven wat onze favoriete restaurants, bars en terrassen zijn. Zijn we nog iets vergeten? Meld het in de comments!

Posted by Cityguys.nl on Wednesday, July 5, 2017

Beter dan seks?

Ze eten nooit thuis en worden voor van alles uitgenodigd, maar verrast worden ze nog continu. Roger tovert een flesje Mezcal uit zijn tas en schenkt de inhoud in een waterglas. „Door dit bijvoorbeeld.” Hij hangt erboven alsof-ie een wijn test en neemt een slok. Een gelukzalige glimlach siert zijn lippen: „Ik houd van dat rokerige, is dat iets mannelijks? Proef anders ook even…” Als de koningsbaars van The Lobby’s chef Koen Marees wordt geserveerd, zijn de Cityguys voor de verandering even stil en nemen een hap. „Echt porno dit…” Beter dan seks, mannen? Nee gek! roepen ze uit. Hoewel… En nu geeft JP een dikke knipoog. „Ligt eraan met wie natuurlijk.”

Waarschuwing: niet kijken als je honger hebt…

Tips

Fotorolverdeling: Roger in de lucht, JP er stoïcijns naast

De Cityguys organiseren van alles, van Hangover Brunches (met Bloody Mary uiteraard als hoofdingrediënt) tot 24 uur Rokin waar de twee een dag en nacht lang de hotspots op Rokin showden. Ze hebben een paar favorietjes ‘waar het gewoon altijd goed is’. De beste burgerbar is volgens Roger ‘absoluut Beef Chief’. „In de week dat ik het ontdekte, ben ik er meteen om de dag naar toe gegaan, al hun burgers zijn goed.” Chipsy King noemt hij totaal ondergewaardeerd. „Het heeft nog steeds het imago van een toeristentent of het is een plek waar je vaak dronken ’s nachts belandt.” Hij nam de proef op de som en ging een keer overdag langs, „de friet smaakte nog steeds top.” JP tipt Tales & Spirits, de cocktailbar waar je ook kunt eten, „niet voor niets staat-ie op de 18e plek van de wereld.” Ook Door74 is een aanrader, „en Hiding in Plain Sight, dat is zo’n beetje mijn huiskamer geworden.” Binnenkort organiseren ze trouwens ‘iets leuks’ met de onlangs geopende House Bar. Houd ze in de gaten en kom een keer met ze aan de bar hangen, „vinden we tof.”

Waar eet je de beste friet van Amsterdam? Onze frietconnaisseur Roger test het gele goud eigenlijk non-stop en verklapt…

Posted by Cityguys.nl on Sunday, July 16, 2017

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Tachtien Bloody Mary’s graag voor de Cityguys
Sluiten