Job Halkes
Job Halkes Binnenland 10 jul 2017 / 12:04 uur

Rotterdams ov-verbod voor Oost-Europese bedelbendes

De RET gaat het ov-verbod uitbreiden voor bedelaars in de zomerperiode. De afgelopen jaren was een groep professionele bedelaars uit Midden en Oost-Europa actief in met name het openbaar vervoer. Deze bedelaars gedroegen zich agressief richting andere reizigers, die daarover klaagden. Met de uitbreiding is het mogelijk om deze lui drie weken te weren uit het openbaar vervoer.

De bende was niet alleen agressief, naast het bedelen was deze ook actief aan het zakkenrollen. „We doen er alles aan om te zorgen dat onze reizigers zich zo aangenaam en veilig mogelijk voelen tijdens hun reis. Overlast door professionele bedelaars hoort daar niet bij”, aldus RET-directeur Maurice Unck. „Daarom zullen onze medewerkers professionele bedelaars de toegang tot de metro ontzeggen. Daarnaast zorgt de combinatie van de zichtbare aanwezigheid van onze ov-surveillanten in de rustige avonduren en de invoering van dit ov-reisverbod voor meer veiligheid in ons ov.”

Namens de gemeente laat wethouder Joost Eerdmans (Veiligheid) weten blij te zijn met deze nieuwe maatregel. „Elke maatregel die we kunnen nemen om overlastgevers aan te pakken, is weer een stap in de goede richting. Zo maken en houden we onze stad en ons ov samen veilig.”

Naast het ov-verbod krijgen de bedelaars ook een proces-verbaal. Mochten ze ondanks alle waarschuwingen binnen drie weken toch weer instappen, dan kunnen ze worden opgepakt.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Rotterdams ov-verbod voor Oost-Europese bedelbendes
Sluiten