Donna van der Kolk
Donna van der Kolk Binnenland 12 jul 2017

Rotterdammer opgepakt voor bizarre belaging

Een 25-jarige Rotterdammer en een 24-jarige man uit Schoonoven zijn opgepakt op verdenking van belaging. De mannen vielen hun slachtoffers structureel lastig door onder meer pizzabezorgers, loodgieters, een escortdame en zelfs een uitvaartondernemer op hen af te sturen.

Eten

De zaak kwam aan het licht toen een paar rechercheurs zaten te eten in een restaurant in Rotterdam. De eigenaresse vertelde dat één van de bestellingen die bezorgd had moeten worden niet werd aangenomen op het afleveradres, omdat de bewoners niets hadden besteld. Diezelfde week kreeg de politie van deze bewoners een melding binnen van stalking, waarop de recherche een onderzoek instelde naar de daders.

Deze bleken ook al slachtoffers te hebben gemaakt in Spijkenisse, Utrecht en Bodegraven. De slachtoffers kregen al enige tijd ongevraagd bezoek van diverse dienstverleners en werden telefonisch lastiggevallen, uitgescholden en bedreigd.

Heterdaad

De politie wist de verdachten uiteindelijk in Leimuiden op heterdaad te betrappen. Hun telefoons en computers zijn in beslag genomen voor verder onderzoek. De 24-jarige man uit Schoonhoven zit vast. De Rotterdammer is geschorst vanwege zijn opleiding en wordt in augustus weer vastgezet.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Wekelijks het beste van Metro in je mailbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang iedere donderdag om 16.00 uur een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Rotterdammer opgepakt voor bizarre belaging
Sluiten