Ilja Post
Ilja Post Binnenland 9 jul 2017
Leestijd: 2 minuten

Petbnb blijkt een gat in de markt voor Viola

Logés hebben er een luizenleven. Er zijn snacks en speeltjes, volop uitlaatmomenten en als de natte neuzen nog niet nat genoeg zijn, kunnen de honden die er overnachten zelfs aan ‘hydrotherapie’ doen. Ofwel: er is ook nog een bad in de tuin.

Viola weet wat viervoeters fijn vinden. Haar eigen hond Alfred, vorig jaar helaas overleden, kwam bij leven ook niets tekort. En ook Barry, die daarna eenzaam overbleef, heeft bij haar alles behalve een hondenleven. Afgelopen mei schitterden ze samen nog op de Dog Parade 010, waar het tweetal er en passant met de publieksprijs vandoor ging.

Het verlies van Alfred bracht bij Viola wel een moreel dilemma teweeg. Want zou ze nu nog een tweede hond nemen? Of het gewoon bij Barry houden…

De vele Google-searches die ze aan het onderwerp wijdde, deden haar uiteindelijk uitkomen bij een reclame voor Petbnb. Een hondenoppassite die werkt volgens dezelfde principes als het razend populaire Airbnb. Het bleek voor haar dé oplossing. „Nu kan ik zelf kiezen wanneer, hoe lang en wat voor hond ik laat logeren.”

„Als host zet je via de website een kalender online met beschikbare data en je eisenpakket. Dat de hond zindelijk moet zijn bijvoorbeeld. Of in ieder geval een vorm van puppytraining moet hebben gehad”, legt ze uit. „Daarna zoeken baasjes die een oppasser zoeken vanzelf contact. Zeker nu de vakantieperiode voor de deur staat, stromen de verzoekjes binnen.”

Kennismaken

Voor Viola een logé accepteert, wil ze echter eerst kennis maken met hond en baasje. „Dit om te voorkomen dat Barry en de nieuwe hond elkaar niet de tent uitvechten. Anders levert zo’n bezoek teveel stress op.”

Vooralsnog gaat dat prima. Barry laat huidige gast ‘Jimi’, een vrolijke bull terriër, zelfs zonder morren spelen met zijn favoriete kauwspeeltje. „Alsof ze al jaren de beste maatjes zijn. Superleuk!”

Of je ook nog een beetje verdient als Petbnb-oppasser? „Mwoah, ik krijg een bedrag per dag. Maar je moet niet denken dat het een vetpot is. Je moet dit echt doen omdat je het leuk vindt. Mooi is wel dat baasjes en oppassers via Petbnb ook meteen verzekerd zijn. Dus als een hond in huis iets kapot knaagt, heb je iets om op terug te vallen.”

Of Viola tot slot ook andere dieren dan honden opvangt? „Bij voorkeur niet. Maar het is al eens gebeurd. Dat baasje had een hond en kat die de beste vrienden waren. Tja, wie ben ik dan om zo’n gelukkig huwelijk af te breken? Al ben ik toch echt meer een honden- dan een kattenmens.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Petbnb blijkt een gat in de markt voor Viola
Sluiten