Job Halkes
Job Halkes Binnenland 20 jul 2017 / 12:50 uur

Kralingers zien Robin van Persie graag terugkeren

Het trapveldje aan de Taxusstraat in Kralingen ligt er donderdagochtend verlaten bij. Een paar jongeren op de fiets staan voor het hek. Het veldje is gelegen in de wijk waar Robin van Persie opgroeide. En nu de geruchten de kop opsteken dat de voetballer terugkeert naar Feyenoord, kunnen ze in Kralingen niet wachten.

„Hij is toch een van de beste voetballers van Nederland”, stelt Mohamed (17). „Ik heb hem hier in de buurt weleens zien lopen. Dat hij hier vandaan komt maakt me trots.” Zelf droomt hij niet van een voetballoopbaan. „Ik ben meer van de vechtsport.” Zijn vriendje Rachid (16) hoopt wel zijn buurtgenoot achterna te gaan. „Ik wil volgend seizoen bij de jeugd van Excelsior spelen. Robin is echt een voorbeeld voor mij. Het zou top zijn als hij terugkomt.”

Rinus (64) woont ook in de buurt van de Jaffadwarsstraat, de straat waar Van Persie opgroeide, en kent de stervoetballer nog van vroeger. „Het was een behendig mannetje. Mijn zoons voetbalden met hem hier in de buurt, maar je zag aan alles dat hij er met kop en schouders bovenuit stak.” Een terugkeer naar Feyenoord zou volgens Rinus geweldig zijn. „Als hij dezelfde passie als Kuyt kan brengen worden we gewoon weer kampioen.”

Niet uit de helikopter

Op de Open Dag afgelopen weekend hoopten veel supporters al dat Van Persie uit de helikopter zou stappen, maar dat gebeurde niet. Toch lijkt er schot in de zaak te komen doordat zijn huidige club Fenerbahçe volgens de geruchten een nieuwe speler gaat vastleggen voor de positie van Van Persie. Die zou daardoor overbodig worden en dat zou een vertrek vergemakkelijken. Al zal Van Persie flink moeten inleveren qua salaris. Een huis hoeft hij met zijn gezin niet te zoeken, want die heeft hij al in Rotterdam.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Kralingers zien Robin van Persie graag terugkeren
Sluiten