Job Halkes
Job Halkes Binnenland 16 jul 2017 / 11:30 uur

Feyenoordsupporters: We worden weer kampioen

Al vroeg stonden de eerste Feyenoordsupporters voor de poorten van de Kuip te dringen om naar binnen te mogen. Op de Open Dag van Feyenoord waren rond het middaguur al tienduizenden mensen binnen. Deze supporters hebben er alle vertrouwen in dat het weer een prachtseizoen gaat worden.

Kelly Lakerveld (19) en Corné Klop (19) wandelen al in alle vroegte voor de Kuip rond. „Dit wordt onze eerste open dag. Vorig jaar waren we op vakantie”, vertelt Kelly. Corné kijkt wat verontrustend naar boven. „Ik hoop wel dat het droog blijft.” Maar wat het nieuwe seizoen betreft hebben de twee alle vertrouwen. „We hopen dat het deer jaar weer net zo geweldig gaat worden. Zaterdag hebben we met 10-1 gewonnen in Putten, dus dat is positief.” En wie mag er volgens Kelly ook wel uit de helikopter komen? „Guidetti of Pelle. Dat zou superleuk zijn.”

Op het voetbaldorp voor het Maasgebouw lopen Claudia van Zundert (29) met op de schouder Kaylee-Roos (2). Samen met zoon Atilla (6, niet op de foto) en Juanita (20) zijn ze vroeg vertrokken om op tijd te zijn. „We hebben Atilla beloofd te gaan. De huldiging was te druk en werd afgeraden, dus zijn we nu hier.” De familie verwacht weer een topseizoen. „We gaan gewoon opnieuw kampioen worden.” Ook zij heeft nog wel een wens. „Laat Robin van Persie maar uit die helikopter komen.”

Bij de spelersbus staan Erik Jansen (33) en zijn zoon Keano (6). Vriendje Jayden Tak is ook mee. „We zijn net in de bus geweest en dat was leuk”, vertelt Jayden. „Op de stoelen staan de namen waar ze zitten.” Helaas voor hem stond de naam van Dirk Kuijt er niet meer bij. „Dat was mijn favoriet.” Jayden is het daar mee eens. „Jammer dat hij er niet meer is.” Beide jongens denken dat Feyenoord weer kampioen gaat worden. Erik: „En als Van Persie uit de helikopter zou komen dan zou dat geweldig zijn.”\

Segio de Jong (12) staat samen met zijn moeder Petra (43) en zoon Danilo (10) te wachten in het voetbaldorp om mee te mogen doen aan een van de vele activiteiten. Hij heeft het gloednieuwe uitshirt weten te bemachtigen. „Ik had bijna geen voetbalshirt meer en vond deze mooi.” De familie verwacht een gezellige dag. „Diks komt straks uit de helikopter, dat weet ikz eker. Van Persie hoeft niet van mij hoor.” Hij is positief over het komende seizoen. „We worden weer kampioen.”

Voor Renee Zoutewelle (17) en haar zus Lillian (22) was het ook vroeg opstaan. „Mijn vader wilde vroeg zijn, omdat hij geen zin had om in de rij te gaan staan.” Renee heeft een speciale wens. „Ik hoop dat Feyenoord vandaag bekendmaakt een eigen vrouwenvoetbalteam te gaan starten. Ik speel nu zelf bij ADO Den Haag.” Lillian heeft ook een wens. „Het zou geweldig zijn als Robin van Persie uit de helikopter zou stappen.” Renee denkt dat het weer een goed seizoen gaat worden. „Gewoon weer kampioen.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Feyenoordsupporters: We worden weer kampioen
Sluiten