Donna van der Kolk
Donna van der Kolk Binnenland 11 jul 2017

Feyenoordfan gaat viral met gedicht voor Nouri

„Opeens ben ik geen rivaal, maar duim ik met jullie mee. Het is schrikken, zo’n hartkwaal en hem zien instorten op tv.”

Met (onder meer) deze woorden oogst Feyenoordsupporter Robin van den Heuvel, alias Dichter van Zuid, veel lof. In zijn gedicht ‘Beterschap’ wenst hij Ajacied Abdelhak Nouri via Facebook beterschap nadat de 20-jarige middenvelder in elkaar was gezakt als gevolg van hartritmestoornissen tijdens een oefenduel tegen Werder Bremen. Het gedicht ging in no-time viral en is inmiddels meer dan een miljoen keer gelezen.

Geschrokken

„Net als heel Nederland schrok ik van wat er met Nouri gebeurde”, vertelt de Feyenoordfan dinsdag aan RTV Rijnmond. „Ik wilde weten hoe het met die jongen ging, dus ik ging wat googelen en las toen reacties als: „Het is maar een Marokkaan” en „laat maar liggen”. Dat vond ik zo vervelend dat ik een tegengeluid wilde laten horen voor dit soort gasten alle aandacht zouden krijgen. Ik had alleen niet zozeer gedacht dat Ajacieden het zouden lezen, ik schreef het gewoon voor mijn eigen supportersgroep.”

Aandacht

De hobbydichter staat dan ook nog steeds van alle aandacht voor hem en zijn gedicht te kijken. Daarover schrijft hij:

En dan krijg ik opeens alle aandacht
Word zelfs op tv genoemd
Omdat ik de rivaliteit iets verzacht
En nu een soort van beroemd

Sta er nog steeds van te kijken
Nu gezien tot boven de 1,1 miljoen
Ik kan blijkbaar 1/17 deel van Nederland bereiken
Met gewoon getoond fatsoen

Het was gewoon menselijk gedrag
Helemaal niet bijzonder
Schreef ook voor mensen onder onze vlag
Want geheel respect bleek daar een wonder

En opeens noemen ze me een held
Een voorbeeld voor velen
Je moet me eens zien langs het veld
Wanneer Feyenoord begint te spelen

Maar nu toch alle ogen dan toch op hem gericht zijn, grijpt hij die kans om aandacht te vragen voor iets anders waar hij al langer mee bezig is. „Ik wil antisemitisme het stadion uithelpen. En nu ik toch de aandacht heb en een keer een normaal gesprek met Ajacieden opstarten zonder dat we elkaar uitschelden, ga ik ook mijn best doen om een soort ambassadeur voor De Klassieker te zijn. Ik mis die galbakken in het uitvak.”

‘Joden’

Om die terug te halen en De Klassieker ‘zijn kleur terug te geven’, heeft hij samen met twee Ajacieden een Facebookpagina aangemaakt genaamd ‘De Klassieker is van ons’. Daarmee willen ze de politiek benaderen en roepen ze Ajax op hun geuzennaam op te geven. „Als zij dat doen, hebben de spreekkoren als ‘Hamas, hamas, Joden aan het gas’ geen zin meer. Dan kunnen ze er beter tegen optreden”, aldus Robin, die gewoon de menselijkheid weer terug wil in het voetbal, tegen de omroep.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Wekelijks het beste van Metro in je mailbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang iedere donderdag om 16.00 uur een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Feyenoordfan gaat viral met gedicht voor Nouri
Sluiten