Job Halkes
Job Halkes Binnenland 26 jul 2017 / 09:24 uur

Cash op Hoekse Lijn goedkoper dan gebruik ov-chip

Wie gebruikmaakt van het vervangend busvervoer op de Hoekse Lijn tussen Schiedam en Hoek van Holland, kan beter een kaartje kopen bij de buschauffeur dan inchecken met de ov-chipkaart. Een enkele reis met de ov-chip kost je namelijk 4,38 euro, terwijl een los kaartje maar 3 euro kost.

Schiedammer Rico Vossen ontdekte dat en deed zijn verhaal in De Telegraaf. Hij voelt zich naar eigen zeggen opgelicht, ook omdat hij een verkeerd abonnementsadvies kreeg van de RET. Sinds april rijdt NS niet meer op het traject omdat het omgebouwd wordt tot lightrail. Voorheen kon hij met een dalabonnement van 99 euro per maand reizen, nu werd hem een 6-sterrenabonnement van 235 euro als optie aangeboden.

„Het advies voor een 6-sterrenabonnement blijkt verkeerd. Ik heb uitgezocht dat ik kan reizen op een 3-sterrenabonnement van 118 euro”, aldus Vossen. Zaterdagavond ontdekte hij ook nog eens dat hij met de ov-chipkaart te veel betaalde. Drie kaartjes die hij kocht voor vluchtelingen kostten hem in totaal 9 euro. „Toen bleek dat een enkele reis 3 euro kost. Twee chauffeurs hebben mij verteld dat zij reizigers niet attent mogen maken op die goedkope mogelijkheid, omdat de RET dan inkomsten misloopt.”

De RET laat in een reactie weten excuses aan te bieden voor de verkeerde abonnementsinformatie. Verder is het de bedoeling dat chauffeurs zo min mogelijk cash op zak hebben.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Cash op Hoekse Lijn goedkoper dan gebruik ov-chip
Sluiten