Iris Hermans
Iris Hermans | LinkedIn Binnenland 13 jul 2017 / 10:32 uur

Buiten Westen trakteert zaterdag op ‘dikste line-up’

Wegwerpkattenbak-ondernemer slash organisator Thomas Vles over Buiten Westen dat zaterdag weer losgaat: „We hebben de dikste line-up van alle zomerfestivals.”

Droom

De een droomt over het kopen van een tropisch eiland en zich 24/7 laten insmeren door (semi)naakte inboorlingen, de ander van het organiseren van een festival aan de Ouderkerkerplas. En laat die laatste nou zijn uitgekomen voor ondernemer Thomas Vles. In het dagelijks leven oprichter van Poopy Cat, het jonge succesvolle bedrijf dat wegwerpkattenbakken in alle soorten en vormen ontwerpt, in het nachtelijk leven groot liefhebber van elektronische muziek. En dan vooral deephouse en techno, de stromingen die ook de boventoon voeren op Buiten Westen.

(Dans)voetjes in het zand, gras, water

Jarig

Komende zaterdag blaast het festival zes kaarsjes uit en wie jarig is, trakteert. „We hebben de dikste line-up van alle zomerfestivals dit jaar, dat durf ik best te zeggen”, roept hij uit, „vol oude bekenden en nieuwe beloftes.”

Alle Farben met You & Me – Disclosure

Nog steeds krijgen we kippenvel bij deze laatste plaat van Alle Farben op Buiten Westen twee jaar terug. Ben jij er dit jaar ook bij in ons Paradijs?Dit is je laatste kans om tickets te bemachtigen ➳ buitenwesten.am/tickets

Gepostet von Buiten Westen am Mittwoch, 12. Juli 2017

IJzersterk

Thomas organiseerde eerder al feestjes in onder andere Barcelona, maar een heel festival is toch andere koek, beaamt hij. Hij doet het dan ook samen met ‘een ijzersterk team’, „supergoede mensen allemaal, iedereen doet wat hij of zij het beste kan.” Voor hem is dat het in de markt zetten van Buiten Westen en dat is in deze tijden van minimaal vier festivals per weekend geen appeltje-eitje. Je moet opvallen, vervolgt hij. Niet alleen maar posten op social media en flyeren dus, „we hebben ook een minidocumentaire gemaakt en veel van de artiesten geïnterviewd.”

Aftermovie B.W.

Hij heeft het overigens niet zo op van die saaie aftermovies, bekent hij, „ze zijn altijd hetzelfde.” Hij gaat liever voor de artistieke variant, waarin het draait om het uniek in beeld brengen van het ultieme festivalgevoel: liefdevol en alsof je even in het paradijs verblijft. „Precies dat gaan we in onze eigen aftermovie doen.” Thomas Vles, die binnenkort gaat trouwen met zijn grote liefde en dit viert met een eigen ‘Vlestival’, verheugt zich al op zaterdag, „dan hangen we daar boven het water of zweven we boven het publiek voor de bizarste shots, kijk af en toe maar eens naar boven.”

Favorietjes

Op de vraag wie zijn favoriete dj’s van de dag zijn, struikelt hij bijna over zijn woorden van enthousiasme. „Ken je Worakls? Hij wordt de Mozart van de moderne muziek genoemd, mensen staan na afloop gewoon in de rij om dit kleine Franse mannetje te ontmoeten!” Of Fjaak, drie jonge Berlijners, „knettergekke gasten die analoog rammend harde techno draaien.” En laten we Stephan Bodzin niet vergeten, „een enorm vette gast die in een set climax op climax bereikt” en nu maakt hij er zelfs gebaren bij, „bam, bam, bám, hij gaat altijd zo lekker…”

Line-upje hoor

Een poes/15.000 feestneuzen

Het lijkt een wereld van verschil, maar parallellen tussen wegwerpkattenbakken en een festival zijn er wel degelijk. Nee, ze hebben geen stages vol kattenbakkorrels, grijnst hij – „al is dat nog best een leuk idee…” -, maar of het nu één poes met de pootjes in het grind is of 15.000 feestgangers met de voeten in het zand, „ik wil iedereen de tijd van zijn leven geven.”

Goed weer

Bang voor slecht weer is de optimistische Amsterdammer allesbehalve en hij toont een screenshot van een weersite: 21 graden en wat wolkjes. En mocht er een druppeltje vallen, dan blazen ze die wel weg met z’n allen. Er zijn nog enkele tickets te koop. Allemaal gaan dus, „het wordt gewoon perfect dansweer, punt.”

Welke regen?!?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Buiten Westen trakteert zaterdag op ‘dikste line-up’
Sluiten