Kasper Hermans
Kasper Hermans Binnenland 6 jul 2017 / 06:12 uur

Band wil wereldrecord crowdsurfen op Afsluitdijk

De meeste bands willen opvallen door hun muziek, maar de Amsterdammers van BARTEK hebben nog een ander plan. Ze willen namelijk het Guinness Book of World Records bereiken met een wel heel aparte actie.

32 kilometer

Een van de drie bandleden zal namelijk van de ene kant naar de andere kant van de Afsluitdijk moeten worden gecrowdsurft door een menigte. De dijk is 32 kilometer lang, ruimschoots genoeg voor het wereldrecord.

Welk lid van de garagerockband op handen zal worden gedragen, dat is momenteel nog onduidelijk. „Ik hoop niet dat ik het ben, maar ik heb een voorgevoel van wel”, aldus zanger Bo Meskers tegen RTV Noord-Holland.

Paar honderd man

Voor de onderneming denkt de band toch wel een paar honderd man nodig te hebben. Dat betekent dat de helpers aan het wereldrecord steeds elkaar zullen moeten afwisselen bij het dragen van de surfer, terwijl ze zich over de dijk voortbewegen.

Mensen die willen bijdragen aan het wereldrecord van BARTEK kunnen zich nog tot en met 16 juli aanmelden via de website van de band. De recordpoging zal op zondag 23 juli plaatsvinden.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Band wil wereldrecord crowdsurfen op Afsluitdijk
Sluiten