Donna van der Kolk
Donna van der Kolk Binnenland 23 jun 2017
Leestijd: 1 minuut

Traplopen voor korting kantine Hogeschool Rotterdam

Studenten van de Hogeschool Rotterdam worden vanaf het nieuwe schooljaar beloond voor traplopen. Steeds als ze de trap nemen in plaats van de lift, kunnen ze punten sparen waarmee ze korting krijgen in de kantine.

Het systeem is bedacht door drie studenten van de hogeschool en werkt als volgt: halverwege elke trap kunnen studenten hun schoolpas scannen, waarop de punten verzameld worden die ze vervolgens kunnen inleveren bij de kassa in de kantine. Voor elke etage is één punt te verdienen. Zo kost een stuk fruit bij 25 punten (dus 25 keer de trap) nog maar 25 cent in plaats van 45.

Rij bij de lift

De bedenkers, Andry van Komen, Ruben Kok en Jeroen Meijer, noemen het zelf een ‘uit de hand gelopen schoolproject’. De jongens willen hiermee hun medestudenten stimuleren gezonder te leven. Want hoewel het gebouw aan de G.J. Jonghweg, waar het project start, slechts drie verdiepingen telt, staat er volgens hen vaak een rij bij de lift. „Zelfs voor één verdieping. Terwijl we fit genoeg zijn om te lopen”, aldus Jeroen tegen RTV Rijnmond.

Het drietal verwacht dat veel medestudenten gebruik gaan maken van het kortingssysteem. De eerste reacties zijn in ieder geval positief. „De broodjes zijn erg duur hier op school, dus misschien ga ik wel de krenterige Nederlander uithangen”, zegt een van de studenten.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Traplopen voor korting kantine Hogeschool Rotterdam
Sluiten