Donna van der Kolk
Donna van der Kolk Binnenland 20 jun 2017
Leestijd: 2 minuten

Toch flats op veldje naast Markthal: Jammer!

Het grasveldje naast de Markthal, waar op mooie dagen gretig van de zon wordt genoten, moet na jaren touwtrekken definitief plaatsmaken voor hoogbouw. De bouw van twee woontorens, waarvan de hoogste 70 meter is, start naar verwachting eind 2018. Metro peilde de meningen over de komst van de woontorens.

Mark: Het zal wel nodig zijn

Mark. / Vincent van Dordrecht

„Ik heb er op zich niets op tegen”, zegt de 19-jarige Mark, die graag zijn lunch op het veldje eet. „Het zal wel nodig zijn, anders doen ze het niet”, gaat hij verder. Toch vindt hij het ook zonde. „Het is een van de weinige lege stukjes in het centrum. Jammer trouwens dat het geen studentenflat wordt. Dat zou best chill zijn, zo dicht bij school”, lacht hij.

Wouter: Ik zie het niet helemaal voor me, zo hoog

Wouter. / Vincent van Dordrecht

„Ik woon in de buurt en had van de plannen vernomen, ja”, zegt Wouter (22) als we hem vertellen dat waar hij zit straks twee woontorens komen. „Toen dacht ik al: het is hier al zo vol”, vertelt hij. „Het is niet dat ik er een petitie tegen zou starten, hoor, maar ik vind het niet mooi. Ik zie het niet helemaal voor me, zo hoog.” Vooral voor de bewoners van de Markthal vindt hij het vervelend. „Die zullen wel flink balen. En zelf vind ik het zonde dat dit plekje waar iedereen van de zon geniet verdwijnt.”

Seth: Ik maak me grote zorgen

Seth. / Vincent van Dordrecht

Eigenaar Seth van de gelijknamige poffertjessalon baalt enorm dat het gebouw er na jaren touwtrekken alsnog komt. „Ik wist dat het kon gebeuren, maar het valt toch rauw op je dak”, zegt hij aangedaan. „Ik maak me grote zorgen. Niet alleen hebben we straks geen zon meer op het terras, we zitten ook minimaal een jaar in een bouwput. Helaas kan ik niets anders dan het accepteren en zoeken naar een oplossing. Wellicht in de vorm van een nieuwe locatie.”

Jasper: Er zijn genoeg andere plekjes

Jasper. / Vincent van Dordrecht

„Ik wist niet dat ze hier wilden gaan bouwen”, is Jaspers eerste reactie. De 26-jarige medewerker van de bieb luncht regelmatig op het veldje, maar een drama vindt hij het niet. „Er zijn genoeg leuke plekjes waar je van mooi weer kunt genieten. Bij de Laurenskerk, bijvoorbeeld.” Hoewel hij zich kan voorstellen dat mensen er niet blij mee zijn, vindt hij het goed dat er meer woonruimte komt. „Al zou ik liever betaalbare woningen zien dan de luxe appartementen die er nu komen.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Toch flats op veldje naast Markthal: Jammer!
Sluiten