Donna van der Kolk
Donna van der Kolk Binnenland 2 jun 2017
Leestijd: 2 minuten

Spijbelen voor bezoek aan pop-up store Justin Bieber

De winkel ging pas om 12.00 uur open, maar de eersten stonden vrijdagochtend al rond 09.00 uur in de rij bij designerwinkel ANSH46 aan de Rotterdamse Van Oldenbarneveltstraat. Als enige in Nederland en één van de twee in Europa wordt de winkel omgetoverd tot een Justin Bieber pup-up store, waar van vrijdag tot en met zondag kleding wordt verkocht die speciaal is ontworpen voor Biebers Purpose Stadium Tour.

„Dat het zo druk is zonder dat hij er zelf over gepost heeft op zijn kanalen, is awesome”, vindt winkeleigenaar Wouter Leenders. „Justin heeft er zelf niet over gepost in verband met de aanslag in Manchester. Hij heeft hetzelfde management als Ariana Grande”, legt hij uit.

De 19-jarige Daniek was de eerste in de rij en stond ook als eerste weer buiten. Ze wist precies wat ze wilde hebben. „Ik was hier rond negen uur en kwam speciaal voor de gele hoody. Die is heel exclusief. Maar ik heb ook nog een twee shirts gekocht. Eigenlijk zou ik bij mijn opa gaan klussen”, lacht ze. „Sorry opa, we zijn wat later.” Wat ze zo bijzonder vindt aan Justin Bieber? „Dat hij gewoon zichzelf is. En zijn muziek natuurlijk. Ik ben echt al fan vanaf het begin.”

Spijbelen

Pancho (18) is daarentegen niet per se fan van de Canadese popster. „Maar ik kan zijn muziek wel waarderen en heb hem ooit ontmoet. Ik kwam hier naartoe omdat ik een vaste klant ben en ik wilde de kans niet missen.” Ook hij kwam voor de gele hoody. „Dat is gelukt hoor! Ik moest eigenlijk naar school, maar dat uurtje kon ik wel missen. Het was het waard, ik ben er superblij mee.”

Ook de 17-jarige Emma spijbelt voor de gelegenheid. „School denkt dat ik bij de huisarts ben”, lacht ze terwijl haar idool door de speakers van de winkel galmt.

Pinkpop

Hoewel de rij maar niet lijkt te slinken, verwacht winkeleigenaar Leenders zondag pas de grootste drukte. „Zaterdag staat Bieber op Pinkpop, dus dan zijn veel fans daar te vinden, en fans die niet uit de buurt komen zijn afhankelijk van hun ouders om ze naar de winkel te brengen. Vrijdag is voor velen natuurlijk gewoon een school- en werkdag.

Vanwege zijn optreden op Pinkpop in Landgraaf is de populaire zanger dit weekend in Nederland. Er bestaat dus een kans dat hij even bij de pop-up store komt buurten. In verband met het benefietconcert van Ariana Grande in Manchester, waar hij ook optreedt, is die kans echter klein.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Spijbelen voor bezoek aan pop-up store Justin Bieber
Sluiten