Donna van der Kolk
Donna van der Kolk Binnenland 15 jun 2017
Leestijd: 2 minuten

Rotterdamse in finale Miss World Nederland

De Rotterdamse Annet Duarte Lopes staat binnenkort in de finale van de schoonheidswedstrijd Miss World Nederland. Als ze wint, vertegenwoordigt ze Nederland bij de wereldwijde Miss World-verkiezing. „Maar ik ben helemaal geen tutje en ‘world peace’ vind ik maar cliché”, grapt de 25-jarige schone om het vooroordeel over missen maar meteen onderuit te halen. „Als je me vorig jaar had verteld dat ik nu mee zou doen, had ik je echt voor gek verklaard”, lacht ze. „Daar was ik veel te onzeker voor.”

Onzeker

Toch voelde ze zich direct geroepen toen ze per toeval de wervingsvideo van de verkiezing op Facebook voorbij zag komen „Ik had echt een voorgevoel dat ik naar die casting moest gaan”, vertelt ze. Maar niet omdat ze nu wil pronken met haar uiterlijk. In tegendeel. „Ik vond mezelf vroeger helemaal niet mooi. Ik heb hard aan mezelf gewerkt en daardoor is mijn zelfvertrouwen gegroeid. Daarbij hebben mijn collega’s van van eerste ‘echte’ baan me heel erg geholpen op het gebied van bijvoorbeeld vrouwelijk leiderschap en kwetsbaarheid. Ik wil met mijn deelname jonge meiden meegeven dat je alles kunt bereiken als je aan jezelf wilt werken. Ik vind women empowerment heel belangrijk.”

Verbinding

Daarnaast wil Annet graag meer verbinding zien in de maatschappij. Ook daarvoor wil ze haar stem tijdens de verkiezing inzetten. „Met al dat nare nieuws zie je dat mensen verder weg van elkaar komen te staan.” Jammer, vindt ze dat. „Tijdens het kampioensfeest van Feyenoord zag ik dat het ook anders kan. Alle nationaliteiten stonden samen te feesten in de Hofpleinfontein. Ik zag verbroedering.”

In de hoop dit vaker te zien is de Miss World Nederland-finaliste bezig een foundation op te zetten. „Ik wil op lokaal niveau mensen van verschillende culturen laten zien dat ‘anders’ niet eng is door middel van bijvoorbeeld het organiseren van evenementen in de wijk.”

Winnen

De missverkiezing winnen betekent voor Annet de bevestiging dat je inderdaad kunt bereiken wat je maar wilt als je bereid bent aan jezelf te werken. Daarnaast hoopt ze de foundation meer onder de aandacht te brengen. „Maar ik kan het niet alleen. Daarom wil ik hierbij Feyenoord en de gemeente Rotterdam oproepen mij te steunen. Zij zijn bepalend voor de Rotterdamse identiteit. Dat is onze verbindende factor. En ik wil natuurlijk iedereen oproepen op mij te stemmen.”

Op 30 juli is de finale. Stemmen kan via Facebook: Annet Lopes – Finalist Miss World Nederland 2017. Daarnaast kun je haar volgen op Instagram en Snapchat @MissL0pess.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Rotterdamse in finale Miss World Nederland
Sluiten