Donna van der Kolk
Donna van der Kolk Binnenland 13 jun 2017

Prijzenregen voor Diergaarde Blijdorp

Diergaarde Blijdorp is afgelopen week twee keer in de prijzen gevallen bij het uitreiken van de Diamond Themepark Awards. Restaurant ‘Poort van Azië’ is uitgeroepen tot ‘Beste restaurant van België & Nederland’ en het okapiverblijf als ‘Mooiste dierenverblijf van Nederland’.

Trots

Meer dan 47.000 mensen stemden via het internet op verschillende categorien via de website pretparken.be en parkworld.be. Bij het bepalen van de winnaars kwam er ook een vakjury aan te pas. Blijdorp laat weten trots te zijn op de awards. „Het zijn mooie graadmeters voor de waardering voor Diergaarde Blijdorp door liefhebbers, het bedrijfsleven en bezoekers. Blijdorp gaat de komende jaren uiteraard gewoon door met vernieuwen en verbeteren.”

Jubileumgeschenk

Het restaurant Poort van Azië is een paar jaar geleden omgebouwd van een giraffenverblijf tot restaurant in de stijl van ‘1001-nacht’ sferen. Oorspronkelijk is het pand een theeschenkerij, ontworpen door architect Sybold van Ravesteyn. Vanuit dit restaurant heb je uitzicht op het nieuwe leeuwenverblijf en de olifantenkudde. Zowel de Poort van Azië als het leeuwenverblijf zijn voor een groot deel gefinancierd met het jubileumgeschenk van de gemeente Rotterdam aan de Diergaarde vanwege het 150 jarig bestaan in 2007.

Het okapiverblijf is een stukje Centraal-Afrikaans regenwoud met een ruim binnen- en buitengebied, een geschenk van de Vereniging Vrienden. De okapi’s leven samen met tropische vogels zoals bijeneters en toerako’s en er is gekozen voor planten die ook in het natuurlijk leefgebied voorkomen. Als bekroning werd op 13 mei jongstleden een okapi in het nieuwe verblijf geboren.

Awardregen

Eerder dit jaar ontving Blijdorp ook al twee Zo Site Awards en de ANWB-Award voor de landelijke top drie van ‘Leukste Dagje Uit’. Ook werd Blijdorp door lezers van het vakblad MEETINGS uitgeroepen tot Beste evenementenlocatie van het jaar.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang donderdag de beste leestips in je mailbox!

Reageer op artikel:
Prijzenregen voor Diergaarde Blijdorp
Sluiten