Job Halkes
Job Halkes Binnenland 11 jun 2017 / 12:15 uur

NK Loopband: Tien minuten zweten met bier en moorkop

Met een biertje in de ene hand en een moorkop in de andere op de loopband. Het klinkt als de meeste beroerde sportschool aller tijden, maar afgelopen zaterdag was dat de keiharde realiteit tijdens het NL Loopband lopen in het Nieuwe Luxortheater. Het evenement werd georganiseerd vanwege het feit dat de musical De Marathon nu vijf weken te zien is in het theater. Winnaar werd Joey Weurmond. Hij legde in 10 minuten tijd een afstand af van 2,7 kilometer.

Aan de warming-up doet ook de 25-jarige Kim Elferink fanatiek mee. „Ik zag dit event op Facebook en dacht, dat is hilarisch om aan mee te doen.” De musical heeft ze nog niet gezien, maar de prijs is onder meer kaartjes. „Ik heb me goed voorbereid. Drie keer per week hardgelopen, krachttraining en natuurlijk bier en moorkoppen weggewerkt. De combinatie is wel tricky. Maar ik denk dat het wel goed gaat komen.”

Naast de deelnemers zijn ook de prominenten uit de musical aanwezig en ook zij lopen mee.„Ik heb me goed voorbereid hoor. Veel bier gedronken en genoeg suikers gegeten”, zegt John Buijsman, terwijl hij een bierblikje opentrekt. „Want ik heb gehoord dat bier goed is bij het lopen. Het gaat verzuring tegen. Dus ik heb ook nog wat biertjes voor deze wedstrijd meegenomen. En ja, ik hoop wel op een prijs.”

Voor deelnemer Matthijs van Dijk (31) is meedoen belangrijker dan winnen. „Ik heb eerst de film een paar keer gezien, zowel thuis als in de bioscoop. En inmiddels ben ik ook bij de musical geweest. Toen ik hoorde van dit event wilde ik graag meedoen.” Hij schat zijn kansen niet heel hoog in. „Het kan alle kanten op. Je ziet mensen hier waarvan je denkt die gaan niet ver komen, maar die gaan straks verrassen.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
NK Loopband: Tien minuten zweten met bier en moorkop
Sluiten