Donna van der Kolk
Donna van der Kolk Binnenland 15 jun 2017
Leestijd: 2 minuten

5 uitjes net buiten de stad

Het weekend staat voor de deur en met de zomerse weersvoorspellingen is het allesbehalve een straf om eropuit te trekken. Stap uit je Stad biedt dit weekend veertig verschillende uitjes, van actief tot cultureel en voor alle leeftijden, op een presenteerblaadje. Allemaal min of meer in je eigen achtertuin: de buitengebieden van de regio Rotterdam Den Haag. Metro licht er vijf uit. Fijn weekend!

1. Bling in de polder
Midden in de polder van de Krimpenerwaard vind je zilverstad Schoonhoven. Hier kun je terecht voor een tour die helemaal in het teken staat van zilver. Tijdens de tour bezoek je het Nederlands Zilvermuseum Schoonhoven, waarbij je de zilversmid in actie ziet, en tijdens de ‘bling bling workshop’ kun je je eigen sieraden maken. Ook wandel je tijdens de tour langs verschillende zilverateliers in de stad en natuurlijk worden de bijzondere verhalen achter en over zilver je niet onthouden.

2. Als Tarzan door Bergse Bos
Zin in iets meer avontuur? In het Bergse Bos leren de instructeurs van survivalbos Outdoor Valley je slingeren als Tarzan. Je start bij familierestaurant de Bergsche Plas, dat je welkom heet met een tasje met wat lekkers. Langs de Hooglanders loop je vervolgens naar het survivalbos voor de slingersessie. Daarna is er gelegenheid om je even op te frissen voordat je de kano instapt om via een ‘uitdagende route’ terug naar het restaurant te varen, waar je op het terras kunt genieten van de ‘Fingerood BBQ’.

3. Speeddate met boswachter
Tijdens de Midden-Delflanddagen kun je in het Abtwoudse Bos bij Schipluiden ‘speeddaten’ met Boswachter Erik Muijselaar van Staatsbosbeheer. Hij beantwoordt met alle liefde je vragen over het gebied, zodat je daarna zelf te voet of met een fietstocht op ontdekking kunt in deze prachtige omgeving waarin moeras, ruigtegebieden en polder elkaar afwisselen.

4. Suppen op Oostvoornse Meer
Ook aan de sportievelingen onder ons is gedacht. Zo kun je van het heerlijke weer genieten tijdens een suptocht op het Oostvoornse Meer. Suppen is een vorm van golfsurfen, maar in plaats van liggend met je handen peddelen, sta je op de plank met een peddel in je hand. Een goede work-out is nog nooit zo relaxed geweest. Na afloop word je ontvangen in Brunotti Beachclub om na te genieten met een drankje.

5. Kano door Hoeksche Waardse jungle
Drukke werkweek gehad? Kom tot rust tijdens een kanotochtje door natuurgebied de Oeverlanden. Vaar van de jachthaven via de vuurtoren zo de Hoeksche Waardse jungle in. Houd ondertussen vooral je ogen open, want je kunt zomaar een ijsvogel of lepelaar spotten en het barst in het gebied van de bevers (en omgeknaagde bomen). Liever ín dan óp het water? Halverwege de route kom je een strandje tegen, waar je de kano kunt aanmeren om een verfrissende duik te nemen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
5 uitjes net buiten de stad
Sluiten