Job Halkes
Job Halkes Binnenland 14 mei 2017 / 11:05 uur

Zo wordt een okapi geboren in Blijdorp

Diergaarde Blijdorp heeft er een kersverse bewoner bij. Afgelopen zaterdag werd een okapi geboren en dat was live te volgen via de webcam. Het geslacht is nog niet bekend, maar moeder Kamina en het jong maken het goed.

Domper

Voor de kijkers was er wel een kleine domper. Op het moment suprême draaide Kamina zich om en beviel uit het zicht van de camera. Kort daarna kwam de kleine goed in beeld toen het verwoede pogingen deed om te staan, wat uiteindelijk lukte. Ook de vele tropische vogels waar de okapi’s het verblijf mee delen, leken op kraamvisite te komen. Het was een komen en gaan van luid kwetterende vogeltjes. Binnen een uur stond het okapietje al stevig op zijn poten en liep rond in het verblijf, aldus Blijdorp.

Bezoekers moeten nog even geduld hebben, want het jong is nog niet sterk genoeg om achter zijn moeder aan te lopen. De bedreigde okapi is familie van de giraffen en wordt ook wel bosgiraffe genoemd. Deze schuwe diersoort komt alleen voor in het ondoordringbare oerwoud in Congo waar ze worden bedreigd door o.a. stroperij en houtkap. De dieren hebben een prachtige bruine fluweelachtige vacht en een uniek streeppatroon op het achterwerk. Diergaarde Blijdorp ondersteunt al vele jaren het Okapi Conservation Project in Congo.

Bekijk hieronder het filmpje van de geboorte:

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Zo wordt een okapi geboren in Blijdorp
Sluiten