Job Halkes
Job Halkes Binnenland 30 mei 2017
Leestijd: 1 minuut

Woede na vernieling poster zoenende moslima

Mensen op internet reageren woedend op het vernielen van een poster met daarop een zoenende moslima. De poster maakt onderdeel uit van een campagne van de gemeente Rotterdam om de vrijheid van partnerkeuze te benadrukken.

Zondagavond dook een filmpje op waarop te zien is dat iemand de poster verscheurt die in een bushokje hangt. Op de poster is een zoenende moslima te zien die kust met een niet-moslimman. ‘In Nederland kies je je partner zelf’, is de begeleidende tekst. Dat schiet de filmer echter in het verkeerde keelgat. „Hier, zulke dingen krijg je”, zegt hij na zijn vernieling. Of de man ook het glas van de abri heeft verwijderd om bij de poster te komen, is onduidelijk. Wel heeft hij het over „Even onze shit afmaken.”

https://twitter.com/TanyaHoogwerf/status/868849624014098433

Op internet liegen de reacties er niet om. „Ongelooflijk. Geen eten, geen sex. Maar vernielen kan wel. Deze daad toont aan hoe hard deze campagne nodig is”, schrijft Leefbaar Rotterdamraadslid Tanya Hoogwerf op Twitter, verwijzend naar de Ramadan. Ook onder het filmpje op Youtube zijn de mensen fel. „Walgelijk tuig! Rot me land uit joh… Bah!” en „Wat een treurig leven heb je dan, midden in de nacht een poster eraf trekken.”

De posters deden afgelopen week na de presentatie al veel stof opwaaien. Zo reageerde de PvdA in Rotterdam kwaad en stelde dat de campagne niet de doelgroep bereikt.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.