Iris Hermans
Iris Hermans | LinkedIn Binnenland 3 mei 2017 / 06:20 uur

The G-Team viert driedubbel feest deze vrijdag

Het Homomonument bestaat 30 jaar en vormt deze vrijdag het podium voor een lekker bevrijdend feest, georganiseerd door een ijzersterk team.

Hoera, zeven jaar

Vrijdag is het driedubbel feest voor deze boys: ze vieren de vrijheid, organiseren hun eigen feest en blazen zeven kaarsjes uit. The G-Team viert de zevende verjaardag samen en het zijn behalve draaimaatjes ook dikke vrienden van elkaar. Het dj-duo bestaat uit Peter van Vught en Thijs Weijland en ze leerden elkaar negen jaar geleden kennen in het onstuimige nachtleven. Ze begonnen met het organiseren van feesten in de gayscene en besloten op een goeie nacht hun eigen draaikunsten eens te exploreren. „Het was in die tijd dat íedereen dj wilde worden”, blikt Peter terug, „en wij dus ook.”

Zwarte Cross

Vrolijke house en uplifting disco, zo omschrijft hij hun muziek die meteen aansloeg en waar velen de professionele dj-booth nooit bereikten, is The G-team nu meer dan ooit lekker bezig. Dit jaar draaien ze op de Pride’s in Noorwegen, Madrid en Londen en veel andere open minded feesten. Op een groot schuurfeest zullen ze niet snel worden geboekt, beaamt hij, „maar we zijn dit jaar wel uitgenodigd door de Zwarte Cross die ook zijn eigen gaybar heeft, supertof toch?”

Feel good

Peter, die ook achter Milkshake festival en Club NYX zit, verheugt zich al op vrijdag. Nee, hij weet nog niet precies wat-ie aan doet, („Thijs waarschijnlijk al wel…”), maar weet al wel welke klassieker ze gegarandeerd gaan draaien: Everybody’s Free (to feel good). „Heel cliché misschien, maar dat nummer past perfect bij deze dag en iedereen gaat altijd compleet uit zijn bol wanneer we dat draaien.” Het Bevrijdingsfeest bij het Homomonument is elk jaar weer een hoogtepunt voor het duo en voor de ruim 3000 bezoekers die vanaf 15:00 uur op het plein verzamelen. Al dertig jaar is het monument een plek om te herdenken, te demonstreren én te feesten en een paar geluksdagen per jaar, waaronder Bevrijdingsdag, mag er volop op gedanst worden.

Bevrijdingsdag: 30 YEARS at Homomonument, Friday 5th of May 2017. Hosted by Superball & The G-Team. Celebrate freedom <3

Gepostet von The G-Team am Sonntag, 30. April 2017

Sfeer

Van Carlos Valdes tot Cat Carpenters en Bertie: alle dj’s, dansers en MC’s die acte de présence komen geven, hebben ‘het gaytintje’ „Het is een feest van gelijkgestemden en de sfeer is altijd zo goed.” Van borrelsfeer naar uit-je-daksfeer, want hoe donkerder het wordt, hoe meer drank erin gaat en hoe gezelliger het wordt, „zeker vooraan gaat iedereen dan hélemaal los.” Dat Peter en Thijs een echt team zijn, dat zie je al na een seconde als je hen bezig ziet. Veel contact met het publiek, een grote lach op het gezicht, afgewisseld door een gefocuste ’nu knal ik er even een héél goed plaatje in-blik’ en samen perfect in balans. „Als de een wat harder wil gaan, neemt de ander gas terug, we zijn er goed in samen een feestje te bouwen.”

Sjans?

Hij moet even lachen als hij aan hun vele draainachten denkt, „we kunnen elkaar ook altijd zo lekker opfokken!” Boxers en slipjes naar hun hoofd krijgen ze niet zo vaak, maar knipoogjes en andersoortige sjans is er er heus wel, verklapt Peter, „al heeft Thijs dat nooit zo door.” Maar als zij eenmaal klaar met hun set zijn, is de vogel vaak gevlogen, „dan is de sjanser er alweer met een ander vandoor, zo gaan die dingen.”

G…

En waar de G in The G-Team voor staat? De energieke dj en organisator glimlacht nu mysterieus. „Dat mag iedereen zelf invullen.” Good, grapefruit, gay, goudpapaver… „Of gangster, je kunt echt van alles met The G-Team!”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
The G-Team viert driedubbel feest deze vrijdag
Sluiten