Suzanne van Leeuwen
Suzanne van Leeuwen Binnenland 15 mei 2017 / 14:50 uur

Opa (69) in elkaar geslagen in bijzijn van kleinkind

Wat een leuke Moederdag had moeten zijn, eindigde voor de vader van Charita Zinhage (38) met een bezoek aan de Spoedeisende Hulp. Een woordenwisseling over een hond liep uit op een vechtpartij. De Rotterdamse deelde zondag het verhaal op haar Facebook en deed een oproep om de dader te vinden die haar vader in elkaar heeft geslagen. Die oproep is massaal gedeeld.

Zondag 14 mei begon voor Charita als een leuke Moederdag. Ze was samen met haar moeder Carmen (62) en dochtertje Scarlett (2) ergens gaan lunchen. Haar 8-jarige zoontje Pharell bleef thuis met zijn opa Iwan (69). „Het was een heel gezellige middag”, laat Charita weten. „Bij thuiskomst wilde mijn dochter graag nog even met haar opa op pad, zoals ze zo vaak doen. Zij en mijn vader zijn echt de beste vrienden.”

Eendjes voeren

Opa Iwan en kleindochter Scarlett vertrokken circa half 6 om in de wijk Oosterflank eendjes te voeren, maar toen ze een uur later nog niet thuis waren, begon Charita zich zorgen te maken. „Het was immers al etenstijd geweest. Uiteindelijk kwam rond tien voor 7 mijn vader hier helemaal ontredderd binnen met de helft van de kinderwagen in zijn hand. Hij vertelde dat hij in een gevecht was beland en zich niet had kunnen verdedigen.”

Woordenwisseling

Tijdens het uitstapje met zijn kleindochter zag Iwan een loslopende grote witte hond op zijn kleindochter afrennen. Charita: „Mijn vader zei er wat van tegen het baasje. Hij vond dat de man zijn hond bij zich moest houden, maar die man wilde daar niets van weten. Zijn hond deed toch niets? Mijn vader dacht daar anders over. Onlangs is er nog iemand doodgebeten en onder andere daardoor vond hij dat de hond uit de buurt van zijn kleindochter moest blijven. Daarop volgde een woordenwisseling.”

Die woordenwisseling liep zo uit de hand dat Iwan meerdere keren met vermoedelijk een hondenriem op zijn hoofd en borstkas werd geslagen. „Mijn vader wilde helemaal niet vechten. Zeker niet met een kind van 2 erbij. Hij heeft heel wat klappen moeten incasseren en kon niets terug doen, omdat hij Scarlett moest beschermen. Uiteindelijk heeft een vrouw het voorval gezien en heel hard gegild dat die man moest ophouden. Hij is toen gestopt en weggerend. Ik weet niet wat er was gebeurd als zij er niet was geweest.”

Hersenbloeding

Na het voorval is Iwan met zijn verwondingen naar de Spoedeisende Hulp gestuurd. „We maakten ons extra zorgen, omdat hij twee jaar geleden een hersenbloeding heeft gehad”, aldus Charita. „Gelukkig was er geen nieuwe interne bloeding, maar hij heeft nog erg veel hoofdpijn en pijn op zijn borstkas. En ook mentaal gaat het niet goed. In elkaar geslagen worden, gaat je niet in de koude kleren zitten.”

Ook de 2-jarige Scarlett heeft last van het incident. Hoewel ze fysiek geen verwondingen heeft, merkt Charita dat haar dochter alles heel bewust heeft meegemaakt. „ ‘Opa auw, opa huilen’, zei ze. En toen ze gisteravond thuiskwam, wilde ze zich gelijk achter mij verstoppen.”

Oproepje

Charita heeft besloten om het er niet bij te laten zitten. Ze wil dat de belager van haar vader wordt gestraft en daarom plaatste ze op Facebook het verhaal en een beschrijving van de verdachte. Het oproepje is inmiddels al duizenden keren gedeeld. „Het is fijn dat veel mensen meeleven. Die man moet gestraft worden voor wat hij heeft gedaan. Mijn vader en dochtertje wilde gewoon samen de eendjes voeren. Nu moet ik me bij zoiets onschuldigs zorgen maken of het wel goed gaat.”

DELEN, DELEN, DELEN AUB!Zo heb je een leuke Moederdag. Gaat je vader vervolgens met je 2 jarige dochter de eentjes…

Gepostet von Josephine Zinhagel am Sonntag, 14. Mai 2017

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Opa (69) in elkaar geslagen in bijzijn van kleinkind
Sluiten