Job Halkes
Job Halkes Binnenland 19 mei 2017 / 06:06 uur

Luid applaus en afscheidswedstrijd voor Dirk Kuyt

Luid applaus schalt door De Kuip als Dirk Kuyt als laatste de tunnel uitkomt tijdens de training donderdagmiddag. Voor de gelegenheid is de eerste training na het behalen van de 15e landstitel verplaatst naar het stadion. En hij had nieuws, want er wordt gewerkt aan een afscheidswedstrijd.

Emotie

„We zijn er druk naar aan het kijken", zegt Kuyt na de training. „Het zou fantastisch zijn om hier in De Kuip te spelen met alle bekenden uit het verleden en afscheid te nemen van iedereen.” De afgelopen dagen zaten vol emotie. „Uniek dat ik zoveel respect krijg. Ik heb zelf tot mijn verrassing nog weinig tranen gelaten. Ik leef nu in een roes van blijdschap. We hebben het goed gevierd de afgelopen week.”

Hoogtepunt

Dat hij stopt is een beslissing op gevoel, maar ook het minder spelen zette hem aan het denken. „Ik heb alle trainingen dit jaar meegemaakt en heb elk seizoen minimaal 30 wedstrijden gespeeld. Ik heb gewonnen wat ik wilde winnen en na 18 jaar kampioen zijn met deze club is geweldig. Dat is het hoogtepunt van mijn carrière.” Voorlopig gaat hij rust houden. „Het waren de twee mooiste jaren van mijn carrière, maar ook de meest vermoeiende. Ik ben toe aan wat rust.”

Tijd voor kinderen

Samen met technisch directeur Martin van Geel gaat hij kennis opdoen. „Ik ga kijken wat het best bij mij past. Maar mijn toekomst ligt bij Feyenoord.” Hij is trots op zijn loopbaan als voetballer. „Maar ook in deze nieuwe functie moet ik me weer bewijzen.” Met nog een paar traininkjes op de planning kijkt hij enorm uit na het leven erna. „Lekker mijn kinderen naar school brengen of bij zr langs de lijn staan. Want ik heb veel moeten laten voor het leven als topvoetballer.”

Het besluit om te stoppen deelde hij in de groepsapp van de spelers. „Ik kreeg alleen maar hartjes terug. Het is uniek dat ik van deze groep aanvoerder mocht zijn.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Luid applaus en afscheidswedstrijd voor Dirk Kuyt
Sluiten