Donna van der Kolk
Donna van der Kolk Binnenland 9 mei 2017 / 16:53 uur

Het beste van fotowedstrijdwinnaar Sylvester Lobé

Sylvester Lobé is een van de twee grote winnaars van de door Metro en Kom Ie Uit Rotterdam Dan? gehouden fotowedstrijd. Hij verdient daarmee een pagina in Metro om een aantal van zijn mooiste foto’s te showen. Meer van zijn werk kun je zien op zijn Facebookpagina.

1. „Al heel lang had ik de wens een mooie foto van historisch Delfshaven te maken. Na een stadswandeling met Rotterdam Discovery Tours wist ik eindelijk waar ik de foto wilde maken. Dit plaatje heb ik onlangs tijdens een zonsondergang geschoten.”

2. „Ik wilde graag een mooie panoramaplaat schieten waar veel iconische gebouwen op stonden, het liefst gemaakt tijdens zonsondergang. De Euromast is dan ook de perfecte plek om zo’n plaat vast te leggen.”

3. „Toen ik in Spangen aan het fotograferen was, moest de politie met spoed uitrukken vanwege een ongeval. Toevallig stond ik net het Kasteel te fotograferen op het moment dat deze politieauto voorbijraasde.”

4. „Deze foto is op een vrijdagavond gemaakt. Last minute werd ik gevraagd of ik interesse had om vanaf het dak van een unieke locatie foto’s te maken. Deze kans kon ik natuurlijk niet laten liggen!”

5. „Nadat de Markthal was geopend, ben ik net als veel anderen direct gaan kijken. Omdat ik zelf nog geen goede lens had waarmee ik de Markthal goed kon vastleggen, heeft dit even geduurd. Dit jaar is het er dan eindelijk alsnog van gekomen!”

6. Het stadhuis is een prachtig statig gebouw. Een foto van dit prachtige gebouw mocht niet ontbreken in mijn Rotterdam-collectie.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Het beste van fotowedstrijdwinnaar Sylvester Lobé
Sluiten