Job Halkes
Job Halkes Binnenland 18 mei 2017 / 12:11 uur

Heibel om cartoon Leefbaar Rotterdam

Een door Leefbaar Rotterdam gebruikte cartoon is bij de Rotterdamse PvdA in het verkeerde keelgat geschoten. De Leefbaren gebruikten de cartoon om een debat over de lange arm van Erdogan aan te kondigen in Kantine Walhalla op 29 mei. Walhalla laat op Facebook weten de zich niet in de cartoon te kunnen vinden.

https://www.facebook.com/TheaterWalhalla/posts/1525956680768008

PvdA-raadslid Marco Heijmen schrijft in een stuk op de website Joop.nl dat Leefbaar de stad splijt met de cartoon. „Leefbaar geeft meteen weer gas door een debat aan te kondigen met als titel ‘Het debat De Vijfde Colonne’. Ronduit walgelijke en naar racisme neigende vuilspuiterij, verpakt in een cartoon moet de uitnodiging opleuken.” Volgens hem is de stad gebaat bij rust en niet bij ophitsende prenten. „We moeten met elkaar zien te voorkomen dat opjuttende staatshoofden de sfeer in Rotterdam verzieken en vernachelen door de conflicten naar onze stad uit te breiden. Maar als we het hebben over ophitsende politici die tegenstellingen creëren in onze stad, doet Leefbaar lustig mee.”

Leefbaar laat de cartoon gewoon staan en roept mensen op om naar de debatavond te komen. Raadslid Tanya Hoogwerf is initiator van de avond. „We zien een generatie jongeren, hier geboren en getogen, die meer op heeft met het land van haar voorouders dan met Nederland. Het roept bij veel Nederlanders een prangende vraag op: wil je hier nog wel zijn? Die moeten we maar eens gaan voorleggen.” Wethouder Joost Eerdmans en Metro-columniste Ebru Umar zullen het debat leiden.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Heibel om cartoon Leefbaar Rotterdam
Sluiten