Iris Hermans
Iris Hermans | LinkedIn Binnenland 2 mei 2017 / 07:25 uur

Gymles is… samen zweten, samen spelen

Hoewel meer friet- dan fitgirl, ondervond Metro’s Iris aan den lijve hoe lekker Gymles is én beleefde een firsttimer…

De kruiwagen!

Jij bent de eerste jongen die ik kruiwagen, verzucht ik een tikkeltje buiten adem tegen mijn gymbuddy. We hebben net een intensief en best intiem duo-squat-moment beleefd, nu houd ik zijn zeer gespierde onderbenen vast, terwijl hij soepel met zijn handen over het gras van het Sarphatipark beweegt. „Moet ik harder, of zachter? Wat vind je het fijnst?” vraag ik hem en moet even lachen om de onbedoelde dubbelzinnigheid tijdens de zware inspanningen. Hij heeft het niet door, getuige zijn onbewust hijgende: „je doet het precies goed zo…”

Zo blij als een kinderspel!

High fives

Ik bevind me bij Gymles waar op een opzwepend dj-setje uit de megabox zowel stevig gesport als lekker gespeeld wordt. High fives worden na een geslaagde kikkersprong-estafette afgewisseld met bemoedigende woorden wanneer ik bij de derde (of eigenlijk eerste) push-up door mijn armen zak. „Ik heb echt al héél lang niet meer gesport”, verontschuldig ik me hortend en stotend en ietwat gegeneerd als ik alle andere sporters nogal lekker zie gaan. Na een intensieve serie van oefeningen, is het tijd voor touwtjespringen. Met een grote lach op mijn gezicht spring ik er vol in. Minstens zo vol voel ik meteen het touw tegen mijn hoofd zwiepen. Fuck… Te vroeg gesprongen, of te laat. Maar na een sprong of wat sta ik ineens weer op het schoolplein, zit ik weer in groep 5 en neurie ik zelfs een liedje uit die tijd. Het is net als met fietsen en eten: kinderspelletjes verleer je nooit.

Megabox en enkele attributen

Sportmann Boumann

Na afloop krijg ik een high ten van de gymleraar die Sportman(n) als zijn middelnaam heeft. Op school was Guido Boumann (25) de koning van de piepjestest en was gym zijn onbetwiste lievelingsvak. Hij had er een dikke tien voor op zijn rapport, „ik hoorde bij de fanatieke jongens, verliezen was geen optie.” Onlangs bezocht Guido zijn oude gymleraar (‘meester Tenten’) van het Hilversumse Comenius College en zijn oude conditietraining tennisleraar Onno van Dongen. Niet om over koetjes en kalfjes te praten, maar over kikkersprongen, duckwalks en andere, veelal diergerelateerde oefeningen. Bewapend met die info, een boek met 250 gymspelletjes en een energielevel van ontelbaar werd het al gauw game, set en match voor fysiotherapeut en personal trainer Guido, want Gymles, dat begon als zijn hersenspinsel is nu een feit dat nog harder is dan zijn buikspieren.

Gymles

Dacht je dat Gymles tot je kindertijd behoorde? Mooi niet, bij de Gymles knal je de les in met een workout opgevolgd door nostalgische gymles spellen! Woensdag 26 april is de eerste les in het Sarphatipark! Schrijf je in vol is vol: https://gymles.salonized.com/bookings/new?layout=standalone

Gepostet von Gymles am Montag, 24. April 2017

Bijkletsrun

Samen met goede vrienden Joost Aartsen en Gerben Roosink van creatief bureau Tosti Creative pushte hij de puntjes up de Gymles en het totaalconcept is nu even functioneel als grappig, met onder meer de Sunrun als de zon schijnt en de Bijkletsrun op maandag, „weekendverhalen uitwisselen en alcohol eruit zweten!” Op woensdag en zaterdag is er de gymles, waarvoor je je kunt aanmelden op de website en Facebook (5 euro per keer of je kiest voor een abonnement), maar, zo waarschuwt hij met glunderende ogen, „het is geen flierefluituurtje.” Spierpijn na afloop is dan ook een zekerheidje, garandeert hij, en het blijkt een jongen van zijn woord.

Mede-gymlesmeester Gerben doet hier zeer behendig de kruiwagen

High school-nostalgie

Gymles is echt een high intensity training en work-out, maar ook speels met een dikke vleug high school-nostalgie, met estafettes en spellen als Annemaria KoeKoek, Schipper mag ik overvaren, lummelen en trefbal, al bleek die laatste toch minder goed te werken in de open lucht. Maar ‘meester Guido’ is nooit voor een gat te vangen. „We vormen nu gewoon een menselijke muur waartegen de bal kan kaatsen." Tot slot nog de prangende vraag die op mijn lippen en intussen ook in mijn kuiten en bovenbenen brandt. Wordt na afloop ook gezamenlijk gedoucht? Guido grijnst en schudt dan zijn hoofd. Toch jammer, Gymles schept tenslotte een zweetband.

Annemariaaaaa… Koekoek! Foto: Ismay Smitshuijzen

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Gymles is… samen zweten, samen spelen
Sluiten