Donna van der Kolk
Donna van der Kolk Binnenland 10 mei 2017
Leestijd: 2 minuten

Feyenoord Festival uitverkocht: hier kun je ook heen

De wedstrijd tegen Excelsior mag afgelopen zondag dan wel een domper zijn geweest voor Feyenoord-supporters, de kampioenskoorts heerst nog altijd. De tienduizend kaarten voor het Feyenoord Festival op het Stadhuisplein, dat de omliggende horeca aankomende zondag organiseert, waren binnen een paar uur uitverkocht.

Festival

Tijdens het festival is niet alleen de strijd om de titel live te zien, het wordt van 10.00 tot 22.00 uur ‘een fantastische dag met dj’s, festivalfaciliteiten en genoeg grote schermen om Feyenoord-Heracles goed te kunnen zien’, laat de organisatie weten.

Afgelopen weekend was de wedstrijd tegen Excelsior, waarbij Feyenoord kampioen kon worden, ook in het centrum van Rotterdam te volgen. Daarvoor hoefde toen niet betaald te worden, maar de belangstelling was zo groot dat anderhalf uur voor de wedstrijd het terrein moest worden afgesloten omdat het vol stond.

„Om teleurstelling van een vol terrein te voorkomen, is er voor een festivalopzet gekozen”, aldus de organisatie. „Bezoekers met een kaartje zijn verzekerd van een plaats.” Wie het terrein verlaat, mag er echter niet meer op. Een kaartje kostte 7,50 euro.

Feestje

Wie het niet gelukt is er eentje te bemachtigen, kan gelukkig op genoeg andere plekken in de stad de ontknoping van de eredivisie kijken. Metro zet een aantal opties voor je op een rij. Nu alleen nog maar hopen dat het een feestje wordt.

Kampioensevent Café Van Zanten
Oké, eigenlijk is dit evenement ook uitverkocht, máár: degenen die voor afgelopen weekend een kaartje hadden gekocht, toen het hele feest niet doorging omdat Feyenoord met 3-0 van Excelsior verloor, hebben recht op een early bird-ticket en daarvan zijn er nog een paar beschikbaar. Op de Binnenrotte (plek voor 7000 man) is de wedstrijd op grote LED-schermen te zien, er is een dj en er zijn foodcourts. Het event duurt van 12.00 tot 22.00 uur.

Plan C
Was plan A de Kuip en plan B het Stadhuisplein, maar is dat niet gelukt? Dan is er altijd nog Plan C in de Oude Haven, waar je ook op groot scherm kunt kijken. Woensdagavond 21.00 uur start de kaartverkoop via de Facebookpagina van het evenement. De organisatie verwacht wel dat de kaarten binnen een paar minuten zijn uitverkocht, dus je moet er snel bij zijn.

Panenka
Natuurlijk zendt ‘de eerste high end sportsbar van Nederland en thuishaven voor sportliefhebbers’, zoals ze zichzelf noemen, de wedstrijd Feyenoord-Heracles ook uit. Om hier te kijken heb je geen kaartjes nodig. „Maar afgelopen zondag stond er om 11.00 uur al een rij voor de deur, dus je moet er vroeg bij zijn”, adviseert eigenaar Sven. Er is plek voor zo’n 150 man.

De Beurs, O’Sheas Café ’t Haantje, Poolcafé Delfshaven, Proeflokaal Reijngoud…
Rotterdam kent genoeg horecagelegenheden waar ze voetbalwedstrijden uitzenden. Zo ook hier, dus die zijn zeker het proberen waard. En als je nou écht verzekerd wilt zijn van een goed plekje… dan kun je altijd nog thuis met vrienden kijken. Ook gezellig!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Feyenoord Festival uitverkocht: hier kun je ook heen
Sluiten