Donna van der Kolk
Donna van der Kolk Binnenland 21 mei 2017 / 16:41 uur

Docent wil met YouTube-views studiereis realiseren

De Rotterdamse docent Hermen Blok probeert op een bijzondere manier een studiereis met zijn leerlingen naar Krakau en Auschwitch te realiseren. Omdat er geen geld is om de reis te bekostigen, wil hij met een video op YouTube zoveel views verzamelen dat hij er een auto mee kan kopen.

Hulp

„Achter mij zie je een hele mooie Opel en die willen wij hebben”, zegt hij in de video. Niet om ermee naar Polen te rijden, maar om hem te verkopen. „Dan kunnen we met dat geld op studiereis. Dat willen we heel graag, maar we kunnen het helaas niet betalen, dus hebben jouw hulp nodig. Like en deel deze video en help ons alsjeblieft”, luidt zijn oproep.

Actie

De vmbo-docent bij middelbare school Palmentuin speelt met zijn ludieke actie in op een actie van autofabrikant Opel: wie het eerst een bepaald aantal views scoort met een video van een testrit, kan daarmee de auto kopen. Voor de auto waar Blok op mikt zijn bijna 600 duizend views nodig (589.900, om precies te zijn). De video, die hij opnam met een aantal leerlingen, is vrijdag geüpload en is zondagmiddag bijna 2400 keer bekeken.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Docent wil met YouTube-views studiereis realiseren
Sluiten