Eva de Reus
Eva de Reus Binnenland 8 apr 2017
Leestijd: 1 minuut

Warm weer tijdens marathon: smeren en koelen!

Loop je morgen de 37ste editie van de Marathon van Rotterdam? Bereid je dan maar goed voor. Het belooft een warme en zonnige dag te worden. Halverwege de middag kan de temperatuur zelfs oplopen tot twintig graden. Hartstikke fijn die lentezon, maar minder relaxt als je ruim 42 kilometer moet hardlopen. Met deze tips loop je morgen met een grote glimlach de Coolsingel op.

Lees ook: Marathon Rotterdam: 5x leuke aanmoedigingsplekken​

1. Smeren, smeren en nog eens smeren
Niemand wil na een lange dag zwoegen verbrand aankomen bij de finish. Smeer je daarom goed in met zonnebrandcrème. Er wordt zondag zonkracht 4-5 verwacht. Jouw onbeschermde ‘winterhuid’ is dan na een klein half uur al het haasje. Smeren dus!

2. Geen zwart!
Laat je volledige zwarte sportoutfit maar in de kast hangen. Een donker oppervlak warmt in de zon sneller op dan een licht oppervlak en je hebt het morgen al warm genoeg! Trek daarom lichte en ventilerende kleding aan. Een pet om je gezicht te beschermen tegen de zon is ook aan te raden.

3. Water en sponzen
Water is zeker niet onmisbaar als je de marathon gaat lopen. Langs het parcours vind je verschillende drink- en sponsposten. De organisatie raadt aan om van alle sponsposten gebruik maken. De sponzen kan je gebruiken voor verkoeling in je nek, gezicht en polsen. Komen er familie of vrienden kijken langs het parcours? Vraag hen dan wat extra water mee te nemen.

4. Luister naar je lichaam!
Misschien wel het allerbelangrijkst: luister naar je lichaam. Pas je tempo aan als dit nodig is. Door de hogere temperatuur kan je hartslag hoger zijn dan normaal en dat kost energie. Staar je dus niet blind op je doel en neem de tijd.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Warm weer tijdens marathon: smeren en koelen!
Sluiten